Alcoolicii din Buzău vor fi ajutaţi să scape de viciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzoienii care au probleme cu alcoolul pot fi ajutaţi să renunţe la acest viciu. O echipă de profesionişti în tratarea adicţilor şi voluntari ai unor ONG-uri vor ajunge astăzi la Buzău pentru a oferi o mână de ajutor.

Caravana va poposi pe 18 iunie în Măgura, pe 25 iunie în Siriu, pe 2 iulie în Pătârlagele şi pe 9 iulie în Nehoiu. Reprezentanţii ONG-ului vor oferi consiliere şi vor pune la dispoziţia voluntarilor un chestionar pentru a determina gradul de pericol al consumului de alcool.

Toate aceste acţiuni au drept scop conştientizarea populaţiei în ceea ce priveşte consumul excesiv de alcool, precum şi modul în care acest viciu se poate preveni şi trata. Programul oferă anonimitate, confidenţialitate şi consiliere pentru combaterea viciului.

Caravana Alcolhelp nu se află la prima acţiune de acest fel. În 2010 specialiştii au chestionat peste 8.000 de personae şi au fost effectuate 960 de evaluări ale consumului de alcool, urmate de interpretarea rezultatelor şi de o consiliere a persoanei alcoolice.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite