Ajutoarele buzoienilor ajung la sinistraţi şi la coşul de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul din localitatea calamitată le mulţumeşte buzoienilor pentru ajutoarele trimise. Îi roagă însă să trimită mai puţine haine, pentru că ajung la groapa de gunoi.

Prefectura Buzău a organizat până în prezent două convoaie umanitare, pe care le-a trimis sinistraţilor din localitatea suceveană Pătrăuţi. Aici, aproape 20 de case au fost măturate de o viitură iar autorităţile locale au făcut apel întregii ţări să ajute la refacerea localităţii.

Buzău: Armata a trimis ajutoare sinistraţilor din Dorohoi

Prefectura a trimis materiale de construcţii pentru o casă de sinistrat

Buzoienii au fost printre primii care au sărit cu ajutoare, printr-un transport organizat săptămâna trecută, pe 5 iulie. Camioanele au dus atunci, la Pătrăuţi, şase tone de făină, două tone de zahăr, peste 7.000 de litri de apă şi suc, conserve şi îmbrăcăminte.

Pe data de 14 iulie, alte patru camioane au plecat de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău încărcate cu materiale pentru construcţia de case. Joi seară, au ajuns la sinistraţi fier beton, plasă de sârmă, 15 metri cubi de cherestea, o remorcă cu chirpici din beton pentru construcţii, 14 tone de cereale, alimente şi apă minerală. Şi Crucea Roşie a avut câteva tone de alimente, apă şi haine în convoiul de joi.

Primarul din localitatea aflată la zece kilometri de municipiul Suceava spune că materialele de construcţii, apa şi cerealele sunt bine venite în continuare. „Le mulţumim buzoienilor că au trimis ajutoare şi domnului prefect de acolo. Materialele de construcţii le depozităm la primărie şi le vom băga în lucru cât de repede putem pentru că avem de ridicat 18 case noi. Apa este foarte necesară fiindcă am rămas fără fântâni. De cereale, nu mai zic. Avem mare nevoie de grâu, porumb, cartofi, pentru că toate culturile oamenilor au fost distruse”, ne-a declarat Dragos Zureschi, primar în Pătrăuţi.

Şase tone de îmbrăcăminte pleacă spre sinistraţii din Moldova

Primarul sucevean spune însă că alimentele neperisabile şi hainele sunt deja în exces. „Am primit din toată ţara ajutoare, de la Alba Iulia, de la Bucureşti, şi acum au ajuns motiv de scandal între oameni, fiindcă s-au bătut pe ajutoare toţi localnicii, nu numai sinistraţii. Au început deja să sorteze hainele şi încălâămintea şi să arunce ce nu le convine”, a spus primarul din Pătrăuţi.

Prefectul de Buzău spune că va continua campania umanitară. „Am auzit că a fost un scandal acolo dar nu ştiu de ce. Noi, pe viitor, o să ducem materialele la un centru de lângă aeroportul Suceava iar de acolo să le distribuie ei cum ştiu”, ne-a spus Paul Beganu, prefectul judeţului Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite