FOTO Ajungi pentru prima oară în Buzău? Iată ce te întâmpină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părerea unui şofer care intră pentru prima oară în Buzău depinde de primul contact vizual, mai precis de aspectul intrărilor în urbe. Părerea multora este că porţile de intrare în municipiul Buzău anunţă un oraş pe măsura lor, adică fără extravaganţe din punct de vedere urbanistic.

Şoferul care intră în orăşul Buzău dinspre Urziceni, Slobozia sau Zona Industrială, întâlneşte sensul giratoriu de la Praktiker, realizat în urmă cu câţiva ani. Carosabilul a fost reparat o dată cu amenajara giratoruiului şi numai denivelările din dreptul gurilor de canal le mai dau şoferilor mici bătăi de cap.

Bariera Ploieşti este poarta de acces cea mai tranzitată. La semaforul de aici opresc atât maşinile care vin de pe E 85, dinspre Bucureşti, via Urziceni, cât şi dinspre Ploieşti. Priveliştea pentru un nou venit în oraş, prin această intrare, este una acceptabilă: un parc îngrijit şi blocuri turn, cele mai înalte din oraş.

Intrarea dinspre Urziceni şi Zona Industrială (Podul Drăgaica)

image

Tot cu sensuri giratorii sunt întâmpinaţi şi şoferii care intră în Buzău dinspre Focşani, prin Mărăcineni. Primul sens giratoriu a fost amenajat în dreptul unui cartier de vile iar cel de-al doilea, aflat la 400 de metri distanţă, între centrele comerciale din nordul municipiului. „Este zona cea mai puternic dezvoltată a oraşului, care cred că arată cel mai bine dintre toate intrările”, este de părere Mihai Alecu, taximetrist.  

Intrarea dinspre Focşani: sensul giratoriu de la Orizont

image

Codaşe la capitolul aspect sunt intrările dinspre Brăila şi Braşov. În ambele capete, carosabilul este impecabil, fiind reabilitat de curând, însă peisajul lasă de dorit. Cine vine dispre Brăila dă de o zonă industrială, o imagine monotonă, iar cel care soseşte dinspre munte, este întâmpinat de un cartier sărac, Simila, care oferă un peisaj pestriţ.  

Intrarea dinspre Brăila

image

Intrarea dinspre Braşov: Strada Transilvaniei

image

Spune şi tu dacă eşti mulţumit de aspectul intrărilor în oraş şi ce ar trebui să mai facă autorităţile pentru a îmbunătăţi peisajul urbanistic al acestor zone.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite