Agenţiile imobiliare au rămas fără obiectul muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micile afaceri au fost zguduite puternic de criza economică, mulţi întreprinzători fiind nevoiţi să declare falimentul. La fel s-a întâmplat şi cu agenţiile imobilare care erau înfloritoare în urmă cu câţiva ani.

Tranzacţiile imobiliare au fost o bună perioadă de timp extrem de profitabile, pentru că sumele vehiculate erau foarte mari şi aduceau comisioane consistelte celor care le intermediau. În plus înfiinţarea unei agenţii imobiliare era incomparabil mai ieftină decât alt gen de afacere, un magazin de exemplu. Oameni cu înclinaţii către comunicare şi cu putere de convingere au intrat pe piaţă ca agenţi imobiliari şi mulţi chiar au reuşită să facă bani frumoşi. Au fost şi unii care pur şi simplu îşi doreau să profite de explozia de pe piaţa imobiliară. Aceştia din urmă au fost primii eliminaţi.

Au rezistat doar cei cu experienţă

De ceva vreme însă, aproape nimeni nu mai vinde şi aproape nimeni nu mai cumpără. Doar sporadic se mai încheie câte un contract de vânzare –cumpărare, iar proprietarii de agenţii imobiliare au rămas practic fără obiectul muncii. „Multe agenţii s-au închis în ultima perioadă. Au rezistat doar cei mai experimentaţi, agenţiile cu tradiţie”, ne-a declarat Elena Neguţ, administratorul unei agenţii imobiliare.

Incertitudinea de pe piaţa imobiliară şi prudenţa de care au dat dovadă atât vânzătorii cât şi cumpărătorii, influenţat preţurile. Potrivit unor agenţi imobiliari scăderile sunt semnificative fiind estimate la aproape 50% . Au lăsat din preţ atât cei care au de vânzare un apartament în oraş cât mai ales proprietarii caselor din zonele aflate în apropierea oraşului. Acest lucru nu a dus însă la o revigorare a tranzacţiilor şi a accelerta prăbuşirea agenţiilor imobiliare. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite