Buzău: Afecţiunile psihice fac ravagii printre minori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bolile psihice confirmate în rândul minorilor au crescut galopant în ultimul an la Buzău, potrivit datelor frunizate de medicii specialiști în psihiatrie infantilă.

Sute de copii pe săptămână calcă acum pragul cabinetelor de psihiatrie, scenariu de neimaginat în urmă cu doar un an.

Criza economică a generat efecte în lanţ mai ales în mediul familial, spun psihiatrii, iar potopul de boli psihice care afectează copiii buzoieni a crescut alarmant cu un procent de peste 40 la sută.

Cazurile de autism s-au triplat

Cea mai gravă problemă cu care se confruntă acum medicii de psihiatrie infantilă o reprezintă numărul cazurilor de tulburări cu spectru autist, catalogată drept o boală psihică severă, ce necesită îngrijire specială şi tratament de lungă durată.

Dacă în ultimii ani, la Buzău nu se depistau mai mult de 10 cazuri pe an, în prezent numărul copiilor suspecţi de autism s-a triplat:

E o formă foarte severă a patologie. Aceste tulburări s-au triplat în ultimul an şi acum avem înregistrate cel puţin 50 de cazuri la Buzău. Psihologii care se ocupă de aceşti copiii fac un efort formidabil ca să-i recupereze.” precizează medicul Nicolae Enache .

Până una alta, abuzurile din familie şi alimentaţia precară au făcut ca la Buzău să fie înregistrate în statistică chiar şi cazuri de copii sugari diagnosticaţi cu afecţiuni psihice. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite