Afaceri înfloritoare pe timp de criză - casele de amanet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Disperarea buzoienilor când văd că nu mai au cu ce să îşi plătească datoriilor ajunge până la a-şi vinde din casă. Casele de amanet merg în această perioadă pe profit pentru că oamenii îşi amanetează tot ce au mai de preţ, de la aur şi maşini până la aparatură electro-casnică.

În plină criză financiară, când aproape în toate domeniile afaceriştii se luptă să supravieţuiască, sunt şi firme care fac profit. Este vorba aici de casele de amanet care au din ce în ce mai mulţi clienţi.

"Numărul clienţilor a crescut destul de mult în ultima perioadă dar şi numărul caselor de amanet pot să spun că s-a triplet numai în ultimul an", ne-a declarat Mihail Moise, preşedintele patronatului caselor de amanet.

Împinşi de sărăcie, oamenii duc la amanet telefoane mobile, produse electrice, bijuterii şi chiar propriile maşini pe care cu greu le mai recuperează ulterior pentru că nu mai reuşesc să strângă bani.


În timp ce buzoienii primesc pe obiectele de valoare sume derizorii, profitul caselor de amanet creşte văzând cu ochii. Tinerii, şomerii şi pensionarii sunt, în general, cei care îşi amanetează bijuteriile din aur şi produsele electronicele.

În prezent, în judeţul Buzău funcţionează peste 70 de case de amanet.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite