Adriana Florentina Stuparu, regina muzicii uşoare de la Costineşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câştigătoarea ediţiei din 2010 a trofeului Festivalului Tinereţii de la Costineşti, la muzică uşoară, este o interpretă de muzică populară.

Cânta de mică, iar părinţii au fost cei care au decis să o ducă la Palatul Copiilor. „Pe la patru ani am început cu muzica uşoară. Mi-a zis domnul profesor Ungureanu că este puţin mai dificil, pentru că eram foarte timidă şi nu ştiam să dansez, şi m-a îndrumat şi către muzica populară. La Liceul deArtă am început să cânt din nou, şi muzică uşoară, şi populară”, povesteşte Adriana.

A făcut parte din trupa etno Ba-Da, cu care a cântat aproape doi ani în numeroase spectacole din judeţ. „A fost un proiect foarte frumos şi îmi pare rău că s-a destrămat. Şi muzica uşoară şi cea populară îmi plac la fel de mult. Diferă ca text, diferă ca melodie, diferă sentimentele pe care le depui”, spune tânăra interpretă.

Fan al Mădălinei Manole

Adriana Stuparu atinge performanţe lăudabile şi pe scena muzicii uşoare. Anul acesta a luat trofeul Festivalului Tinereţii, de la Costineşti, unde în 2009 obţinuse locul doi. „A fost o preselecţie la Buzău, unde am fost mai mulţi concurenţi, am câştigat-o şi aşa am ajuns la acest festival. M-am prezentat cu o melodie de-a Mădălinei Manole, „Tu nu ai avut curaj”, am obţinut premiul întâi la categoria mea de vârstă şi apoi trofeul festivalului”, spune Adriana.

Când a făcut trecerea la muzica populară, cel mai greu i-a fost să îşi găsească vestimentaţia potrivită. „Am un costum foarte frumos, pe care mi l-a dat doamna Margareta Clipa, şi alte câteva făcute de mine, pentru că nu prea ai de unde să le cumperi”, spune Adriana.

Adriana Stuparu este, de câţiva ani, o componentă de bază a ansamblului folcloric al Centrului de Creaţie şi este prezentă pe toate scenele serbărilor câmpeneşti din judeţ.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:
Ai multe melodii în repertoriu?
Am reuşit să strâng foarte multe cântece pentru că le învăţ repede, după ce le ascult doar de două, trei ori. Încerc să le interpretez cât mai aproape de linia originală. Cele mai multe sunt preluate de la Mădălina Manole, Nicola, Loredana Groza, Andra. La populară, m-am axat pe melodii de petrecere, de la Maria Tănase, Emilia Ghnescu.

Ai cunoscut multe vedete?
Am avut onoarea să cânt pe aceeaşi scenă cu Emilia Ghinescu, Nicu Paleru, Maria Ciobanu, Ionuţ Dolănescu. Cu Margareta Clipa m-am întâlnit la o nuntă, am vorbit cu dumneaei şi de la o discuţie s-a ajuns să îmi facă rost de nişte costume populare.

PROFIL
Născută: 16 iunie 1992, Buzău
Ocupaţia:  elevă la Liceul de Artă „Margareta Sterian”
Familie:  singură la părinţi.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite