Buzău: Adrian Florea un artist practicant de culturism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buzău: Adrian Florea un artist practicant de culturism
Buzău: Adrian Florea un artist practicant de culturism

Arta şi sportul se îmbină perfect dacă exprimă o stare de spirit. Pentru Adrian Florea modul de viaţă sănătos este extrem de important şi îl influenţează în tot ceea ce face.

Este un autodidact, scrie versuri, pictează şi câteodată sculptează pentru că aşa înţelege că trebuie să trăiască şi pentru că detestă golăneala. Nu are studii de specialitate, ci este şcolit într-un domeniu aparent total opus înclinaţiilor sale artistice.  A făcut mult sport, inclusiv culturism, are o diplomă universitară în educaţie fizică şi se pregăteşte de masterat.

Refuzat de galerii

Pictează icoane şi portrete în ulei şi nu vinde nimic pentru că nu vrea. Este mult prea legat de lucrările sale şi nu vrea să se despartă de ele. Nici nu expune cu toate că şi-ar dori acest lucru. De câte ori a încercat să organizeze o expoziţie a fost refuzat de galerii pe motiv că nu are studii, cu alte cuvinte nu este un artist cu patalama. A încercat şi în Capitală, dar de fiecare dată a primit acelaşi răspuns.  Este un amator care a învăţat singur şi îşi doreşte să se perfecţioneze lucrând.

Ieşit din tipare


Adrian Florea este cu siguranţă un personaj ce nu se încadrează în niciun tipar. Preocupările şi pasiunile sale, dar mai ales felul în care se exprimă îl fac să fie altfel decât cei din jurul lui. În acest moment nu are, oficial nici o ocupaţie. I s-a oferit un post de profesor de sport la o şcoală din judeţ, însă l-a refuzat pentru că era prea departe de casă. Cu toate acestea are tot timpul ocupat cu pictura ori cu scrisul.  Pune pe hârtie versuri de dragoste, dar şi lucrări tehnice. Acum, spre exemplu lucrează la o carte de aproximativ 300 de pagini despre anatomia aparatului locomotor.

Cântă hip-hop fără să-i placă viaţa de cartier

Şi asta nu este tot. Adrian este o persoană polivalentă care şi-a demonstrat,  deocamdată  lui însuşi că poate să facă şi muzică. Cochetează cu  hip hop-ul, iar pe viitor şi-ar dori să îşi facă acasă un mini-studio unde să imprime propriile piese.  Nici aplecarea către acest gen muzical nu este întâmplătoare. Susţine că nu îi place viaţa de cartier pe care o consideră mizerabilă, dar a compus versuri şi a imprimat piese hip-hop. Nu pentru a promova subcultura, spune el ci pentru a critica latura negativă a societăţii. „Eu exprim viaţa de cartier nu o trăiesc”.afirmă Adrian Florea care în acest fel vrea să arate ce este urât şi în acelaşi timp să tragă un semnal de alarmă pentru cei care despre care crede că au apucat-o pe un drum greşit. Prin toate aceste încercări artistice el nu urmăreşte să ajungă celebru. Creează pentru a se descătuşa şi pentru astfel se simte el cel mai bine.

Întrebări şi răspunsuri


Care a fost cel mai important  moment din viaţa sportivă?


„Provin dintr-o familie cu tradiţie sportivă. Tatăl meu a fost ciclist de performanţă Eu am jucat fotbal în copilărie, apoi la 17 ani am început să fac culturism.  În anul 2001am primit titlul de „Mister Hard  Body” decernat de o revistă de profil. 
 
Ce planuri de viitor aveţi?


Să îmi desăvârşesc studiile de educaţie fizică şi sport. Urmăresc astfel să mă realizez în plan profesional, să mă dedic unei cariere didactice. În plan artistic îmi doresc să pictez zece icoane cu Maica Domnului care să fie cât mai expresive. În acelaşi timp vreau să scriu câteva cărţi.

Ce-i place


Arta, oamenii care creează, oamenii cu sufletul deschis, oamenii naturali care nu-şi ascund adevărata faţă. Iubeşte natura. Îi place poezia, muzica, să picteze. Arta în general. Îi place să scrie şi îi place sportul. A scris lucrări de culturism dar şi poezii de dragoste.

Ce nu-i place


Nu îi plac oamenii răi care. Detestă drogurile, prostituţia. Nu suportă oamenii care suferă de complexe de superioritate şi tratează  oamenii ca pe nişte animale, fără pic de respect. Trăieşte prin artă şi prin sport pentru că nu îi place şi nu i-a plăcut niciodată să piardă vremea prin baruri sau prin locuri rău famate.

Profil
Nascut: 6 iulie 1977 Buzău
Studii: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea „Spiru Haret”
Starea civilă: necăsătorit
Ocupaţia: fără

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite