Adio brazi ieftini!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma graficului întocmit de Regia Naţională a Pădurilor, ce prevede a fi recoltate cantităţi infime de brazi, buzoienii aflaţi în căutarea unui pom de Crăciun vor sta din acest an la mâna Ocoalelor Silvice Private constituite la nivelul judeţului.

În anii trecuţi Ocolul Silvic din Buzău era luat cu asalt în prejma sărbătorilor de către cumpărătorii atraşi de preţurile brazilor de 2 sau 3 ori mai mici decât ai celor scoşi la vânzare în piaţă.

În acest an situaţia s-a schimbat şi la cei peste 1100 de brăduţi ce sunt planificaţi la începutul lunii viitoare a fi tăiaţi de către silvicultorii de la stat, vor avea acces cu prioritate angajaţii Direcţiei Silvice din Buzău:„Anul acesta nu vom ieşi cu brazi de vânzare pe piaţă. În alţi ani când nu existau Ocoale Silvice private, aveam cote mai mari şi mai vindeam şi populaţiei. Noi avem 700 de angajaţi şi peste 400 de pensionari care sunt îndreptăţiţi conform legii să beneficieze de câte un pom de Crăciun.” a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice din Buzău, Gergeli Mihai.

Singura alternativă oferită consumatorilor buzoieni în acest an de către Ocolul Silvic de stat, o reprezintă brazii ornamentali din ghivece, ce pot fi achizionaţi încă de pe acum la preţul de 85 de lei bucata.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite