Adio ceapă de Buzău la marginea şoselei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Producătorii agricoli şi-au strâns marfa
Producătorii agricoli şi-au strâns marfa

Numărul extrem de mare de accidente de pe E 85 i-au determinat pe poliţişti să-i alunge de pe marginea drumului pe comercianţii de ceapă roşie, considerând că aceştia sunte prea expuşi în faţa vitezomanilor.

De zeci de ani cei care tranzitează Buzăul sunt încântaţi de ceapa de Buzău, vestită pentru gustul său dulce şi opresc mai mereu pentru a cumpăra câteo funie. Însă, de astăzi, este posibil ca celebra ceapă să se găsească doar în pieţe.

Poliţiştii de la Serviciul Rutier i-au atenţionat pe comercianţi că sunt expuşi accidentelor rutiere şi le-au cerut să nu-şi mai vândă marfa pe marginea drumului. Deocamdată, le-au dat doar avertismente, urmând să fie amendaţi cu cel puţin 3.000 de lei în cazul în care vor continuă să-şi vândă ceapa în aceste zone.

„Expunerea comercianţilor la marginea drumului duce la producerea unor accidente, uneori cu urmări grave. Noi am încercat să îi descurajăm. Având în vedere că valoarea amenzilor este destul de mare, deocamdată au primit doar avertismente. Dar la următoarea abatere se vor da sancţiuni", ne-a declarat comisarul Vasile Nicolae, şeful Poliţiei Rutiere Buzău.

Trimişi la minim 22 de metri

Comercianţii care vin zilnic cu ceapă la marginea drumului se plâng că nu au un spaţiu amenajat în care să îşi expună marfa şi vând ceapa pe marginea drumului pentru a avea din ce trăi.

„De vreo doi ani vând aici la şosea. Toată vara am muncit pe câmp şi acum suntem alungaţi de toată lumea. Dar unde să ne ducem să vindem? Ştiu că risc, dar este posibil să revin tot aici", ne-a spus Ştefan Mărgăritescu, producător legumicol.

Poliţiştilor nu i-ai gonit de tot pe comercianţi, cerându-le doar să vândă la o distanţă care să-i ferească de accidente.

„Eu am învăţat să cultiv ceapă din bătrâni, cu asta mă ocup de ani de zile. Acum nu pot să îmi vând marfa că trebuie să stau la 22 de metri de axul drumului. Prea departe, nu e nimic amenajat. Ce să facem? Unde să ne ducem?", spune Lenuţa Badea, producător legumicol.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite