Adina Dumitru, olimpica naţională la latină care pictează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adina Dumitru este o elevă foarte bună care îmbină cartea cu artele plastice. A luat menţiune la Olimpiada Naţională de Latină şi în acelaşi timp este o pictoriţă talentată.

Adina a moştenit talentul la pictură de la bunicul matern. El însuşi avea talent şi când a descoperit că nepoata îi calcă pe urme a sfătuit-o să studieze cât mai mult şi să lucreze ca să capete îndemânare.

"Bunicul a fost cel care mi-a pus pensulele şi acuarelele în mână şi astfel an realizat primele planşe. Bunicul avea talent şi când aveam de făcut o planşă pentru şcoală îl rugam să mă ajute şi de atunci a început să mă îndrume. Aveam la vremea respectivă şase ani", ne-a mărturisit Adina.

Adolescenta recunoaşte că şi profesorii au îndrumat-o să picteze şi să participe la concursuri în momentul în care au văzut cât este de talentată.

"La şcoală doamna învăţătoare mi-a descoperit talentul şi m-a îndemnat să trimit lucrări la câteva concursuri. Cele mai bune rezultate le-am avut însă după ce am început să studiez cu domnul profesor Tudorică. Dumnealui mi-a trimis lucrările la un concurs internaţional în India unde am câştigat medalia de bronz. Acesta este, din punctul meu de vedere, cea mai mare realizare a mea de până acum cu desenul", ne-a mai declarat Adina.

În numai câţiva ani fata a realizat foarte multe lucrări pe diverse teme dar îi place mult să icteze icoane.

„Am câteva zeci de lucrări, dar cea mai dragă îmi este o icoană pe care am realizat-o în urmă cu trei ani", ne-a spus adolescenta.

În şcoala generală Adina a cochetat şi cu muzica. A făcut parte din corul "Muguri" de la şcoala numărul 11. De o vreme însă a renunţat pentru că o soloicita foarte mult şcoala şi nu mai avea timp şi pentru repetiţiile cu corul.

De când a intrat la liceu adolescent şi-a descoperit o nouă pasiune. Îi place foarte mult limba latină şi a avut performanţe notabile la această materie, clasându-se între primi cinci elevi din ţară la olimpiadă.

"Primul contact cu limba latină l-am avut anul acesta. Am participat la Centrul de Excelenţă ca să obţin o notă bună la teză. Am reuşit să iau nota zece la teză şi doamna profesoară m-a sfătuit să particip şi la olimpiadă. Am ascultat-o şi am participat iar anul acesta, în aprilie, am participat la faza pe ţară care s-a organizat la Drobeta-Turnu-Severin unde am obţinut menţiune", ne-a declarat Adina Dumitru.

Chiar dacă a intrat în vacanţă adolescenta va continua să studieze pentru că ştie că o aşteaptă un an greu. Îşi va rezerva totuşi timp să picteze pentru că nu vrea să îşi piardă îndemânarea.

Întrebări şi răspunsuri:

Ai un model în viaţă pe care ţi-ai dori să îl urmezi? Da, părinţii mei care m-au ajutat întotdeauna să învăţ si să aleg drumul corect în tot ceea ce am făcut. Ei m-au îndrumat întotdeauna şi mi-au dat cele mai bune sfaturi. Tatăl meu la fost întotdeauna în spatele meu să mă ghideze şi să fie sigur că am parte de tot ce este mai bun. Şi, bineînţeles, profesorii sunt un model pentru mine.

Dintre cele două, pictura şi latina, pe care îţi doreşti să o aprofundezi în viitor? Poate cu latina pentru că aş vrea să particip şi la concursuri internaţionale în clasa XI. Pentru desen nici nu am profilul necesar, eu sunt la Filologie Bilingv Engleză. În vacanţe o să îmi fact timp să mai pictez pentru că nu aş vrea să renunţ. Îmi doresc foarte tare să pictez mai multe icoane.

Ce îi place: Îmi place foarte mult să citesc, să navighez pe internet pentru a afla lucruri noi, să vizionez filme. Îmi plac în general filmele de acţiune şi cele de aventuri. Îmi place să ascult muzică pop sau uşoară. De asemnea, îmi place să mă plimb cu prietenii şi să călătoresc în vacanţă alături de părinţi. Imi place marea foarte tare şi tenisul dar, din păcate nu prea am timp să practice acest sport.

Ce nu îi place: Nu îmi plac oamenii mincinoşi şi prefăcuţi, cei care au două feţe. Urăsc persoanele necinstite şi cele care nu îşi respect promisiunile. Nu îmi place să fiu singură, deoarece consider că locul meu este alături de persoanele dragi. Nu îmi place să fug de responsabilităţi şi să mă cert cu prietenii pentru că am prieteni adevăraţi şi nu support să îi pierd.

PROFIL:

Născută la data de: 18.05.1994 la Buzău

Familie: Singură la părinţi

Elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional BP Hasdeu

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite