A început demolarea pasajului de la Bisericuţa Copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de astupare a pasajului subteran din dreptul Catedralei Sfântul Sava, care nu a fost utilizabil niciodată, vor dura două luni.

Dacă la prima vedere, lucrarea e floare la ureche, specialiştii spun că vor avea mult de „pătimit” până când trotuarele vor fi aduse la forma iniţială, cea de acum 23 de ani, când s-a început construcţia pasajului. Dotaţi cu un pickhammer pneumatic şi un buldozer, muncitorii de la firma buzoiană Concas au început deja lucrările de astupare a celor două guri de acces în pasaj.

„Lucrarea e complexă şi constă în spargerea ridicăturii de ciment, apoi turnarea unei plăci din beton, cu armătură metalică, iar la final, asfaltarea zonei. La începutul lunii noiembrie, buzoienii nici nu îşi vor mai da seama că acolo a fost un pasaj”, a declarat Emanoil Neagu, directorul Urbis Buzău. 

Lucrarea la pasajul subteran a început în 1987 şi avea rolul să fluidizeze circulaţia pietonală o dată cu apariţia unui teatru, aflat atunci în stadiu de proect. Căderea regimului comunist a blocat toate iniţiativele administraţiei locale de până atunci iar după 1990 niciun edil nu a mai fost în stare să termine pasajul.

Acum, primăria se vede nevoită să investească 150.000 de lei în astuparea pasajului care a rezistat 23 de ani sub formă de şantier peren, în mijlocul oraşului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite