A fost anihilată o grupare specializată pe furtul din maşini prin înţeparea roţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Poliţiştii din Buzău şi Ilfov au destructurat o reţea de infractori care furau din maşini cărora mai întâi le înţepau roţile în momentul în care încetineau la intersecţii.Ei sustrăgeau bunurile din maşini, în momentul în care şofeii se ocupau cu remedierea avariei.

Grupul de hoţi care acţiona prin metoda „înţeparea roţilor”se afla de mai mult timp în atenţia poliţiştilor buzoieni.  După avalanşa de furturi din autoturisme comise de la începutul lunii august pe raza judeţului Buzău, prin această metodă, Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău a declanşat o serie de activităţi specifice.

În acest context, a fost realizat şi un schimb permanent de informaţii cu poliţiştii de investigaţii criminale ai IPJ Ilfov, întrucât existau suspiciuni că suspecţii domiciliază pe raza judeţului respectiv. Activităţile de cooperare au fost concretizate în documentarea activităţii infracţionale a membrilor grupării destructurată în ziua de 4 decembrie de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău vor declina patru dosare penale către Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, pentru a fi conexate la celelalte cauze în care sunt cercetaţi membrii grupării respective.
Cele patru dosare vizează tot atâtea furturi din auto comise pe raza judeţului Buzău, în special pe DN2 E85, în perioada august – decembrie 2011, numai pe timpul nopţii, prin metoda „înţeparea anvelopelor”, cu un prejudiciu total de peste 49.000 de lei.  

Suspecţii profitau de încetinirea autoturismelor atunci când şoferii trebuiau să cedeze trecerea, înţepau de regulă anvelopa dreapta spate, iar când şoferul oprea pentru remedierea avariei, sustrăgeau cu rapiditate genţi sau borsete lăsate de victime la vedere.

Păgubiţii au fost administratori de societăţi comerciale din alte judeţe, care se îndreptau către zona complexelor comerciale din judeţul Ilfov şi care deţineau asupra lor sumele de bani necesare achiziţionării diferitelor produse.

Pentru prevenirea furturilor din autoturisme, poliţiştii le recomandă cetăţenilor să nu parcheze autovehiculele în zone neiluminate, întrucât la adăpostul întunericului, hoţii pot acţiona nestingheriţi, să nu lase niciodată cheile în contact şi să încuie portierele, chiar dacă se îndepărtează doar câteva moment şi să nu lase niciodată, la vedere, actele maşinii, genţi sau alte bunuri de valoare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite