FOTOGALERIE A dat ingineria pe uniforma de soldat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După cinci ani de politehnică, Mihaela Ţuluş, de 25 de ani, a încălţat bocancii militari şi a pus arma pe umăr . A intrat în Forţele Aeriene fără crâcnire deşi ştia că armata-i treabă de bărbat. A ales „să zboare" şi să bată pas de defilare alături de durii aerului.

Fotogalerie aici

Povestea ei pare ruptă de realitate. Mihaela Ţuluş, o olteancă din Slatina, vede cu totul altfel lucrurile. Este ingineră, dar a ţinut cu orice preţ să îmbrace uniforma militară şi în cele din urmă a reuşit.


Mihaela Ţuluş are 25 de ani şi de aproape două luni este soldat voluntar. Se pregăteşte la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc în specialitatea „rachete şi artilerie antiaeriană", fiind singura femeie din plutonul de 17 militari. Armata nu a fost pentru ea o soluţie disperată ci realizarea unei dorinţe mai vechi, iar poziţia de simplu soldat este o treaptă într-o carieră pe care şi-a plănuit-o în amănunt.


„Am vrut să intru în armată acum cinci ani. Am încercat la Academia Forţelor Terestre de la Sibiu, însă n-am avut succes. Nu am renunţat la idee şi după ce am terminat Politehnica la Bucureşti m-am angajat soldat voluntar", ne-a declarat Mihaela Ţuluş.


Părinţii nu au avut nimic de obiectat când le-a spus că vrea să devină soldat, nu i-au reproşat că renunţă la profesia de inginer, ba chiar au susţinut-o. Nu vine dintr-o familie cu tradiţie militară, însă are o soră care a ales aceeaşi cale şi care i-a servit drept model.


Cei cinci ani petrecuţi în facultate nu îi consideră deloc irosiţi pentru că diploma obţinută o va ajuta, crede ea, să parcurgă mai uşor ierarhia militară şi în cele din urmă să devină ofiţer. S-a acomodat rapid la viaţa cazonă.


„ Aici în armată, viaţa este total diferită de viaţa civilă. În studenţie am locuit în cămin în Regie. Nu se poate compara cu ce este aici, dar nu am nici un fel de probleme. M-am obişnuit", spune Mihaela.


Colegii o apreciază


Este sufletul plutonului, iar colegii ştiu că se pota baza pe ea, nu o tratează ca pe o femeie ci ca pe un camarad. Pentru cadrele unităţii pare un fel de mascotă a seriei de soldaţi voluntari de la Boboc. Comandanţii o apreciază în mod deosebit.


„ Mă pot baza întodeauna pe ea. Este olteancă şi e tare iute. De multe ori trage mai tare decât colegii ei bărbaţi"
, susţine locotenentul Sorin Fetic, comandantul plutonului de soldaţi voluntari din care face parte şi Mihaela Ţuluş.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite