A crescut alarmant numărul tentativelor de suicid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fie sunt afectaţi de criza financiară, fie au neînţelegeri în familie sau că suferă din dragoste tot mai mulţi buzoienii aleg să îşi încheie socotelile cu viaţa în moduri brutale. Specialiştii atrag atenţia că în ultima perioadă numărul de tentative de sinucidere a devenit extrem de îngrijorator.

De la începutul anului zeci de buzoieni au încercat să scape de grijile vieţii în ştreang sau înghiţind un pumn de medicamente. Cele mai multe tentative de suicid s-au înregistrat în rândul persoanelor trecute de 40 ani, dar şi în cazul tinerilor situaţia este alarmantă.

Cu toţii acuză depresii grave cauzate fie de gândurile negre, fie de lipsurile şi grijile de zi cu zi. Cei mai mulţi dintre sinucigaşi aleg să îsi pună ştreangul de gât sau înghit un pumn de medicamente.

De la începutul anului, în fiecare săptămână ambulanţele sunt solicitate să intervină în oraş sau la ţară pentru a salva oamenii care vor să îşi încheie socotelile cu viaţa.

Numai în ultimele zile, un bărbat de 54 de ani din localitatea Stâlpu a fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei, iar un alt bărbat din Clondiru a fost salvat în ultimul moment după ce s-a aruncat de pe casă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite