A crescut alarmant numărul accidentelor rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile au fost distruse în urma accidentului
Maşinile au fost distruse în urma accidentului

Cinci accidente rutiere soldate cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a altor şapte. Este bilanţul evenimentelor rutiere petrecute în doar două zile pe şoselele din judeţul Buzău.

Primul accident s-a petrecut sâmbătă pe DN 10, în oraşul Pătârlagele. În timp ce mergea cu o maşină către Buzău, un bărbat în vârstă de 56 de ani din oraşul Nehoiu a accidentat o bătrână în vârstă de 91 de ani din Pătârlagele, care a traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure, prin faţa unei maşini oprite pe şosea. Bătrâna a fost internată în spital cu răni grave iar medicii fac tot ce pot pentru a-i salva viaţa.

În noaptea de 30 spre 31 octombrie, în jurul orei 02.00, poliţiştii au fost sesizaţi despre producerea unui alt accident de circulaţie pe DJ 203H, pe raza comunei Topliceni. Din primele cercetări a rezultat că, în timp ce se mergea cu un autoturism din direcţia Buda către Rm. Sărat, un tânăr în vârstă de 23 de ani din comuna Slobozia Bradului, judeţul Vrancea, a pierdut controlul volanului într-o curbă periculoasă la stânga, iar maşina a ieşit de pe carosabil şi s-a lovit de un copac de pe marginea drmului. În urma accidentului, trei pasageri cu vârste cuprinse între 28 şi 42 de ani, toţi din comuna Slobozia Bradului, judeţul Vrancea, au fost răniţi şi au fost internaţi în spital.

Duminică, la ora 11.35, pe DJ 205 C, în comuna Pietroasele s-a produs un accident de circulaţie, în urma căruia un copil în vârstă de numai patru ani a fost rănit. Un bărbat în vârstă de 42 de ani din comuna Pietroasele, care mergea către localitatea Breaza, a accidentat un copil în vârstă de 4 ani, care mergea în aceeaşi direcţie dar pe partea stângă, iar la un moment dat a vrut să traverseze drumul pentru a ajunge la mama sa, care se afla de cealaltă parte a drumului judeţean. Copilul a fost grav rănit şi internat la Spitalul Judeţean Buzău.

Un alt accident s-a petrecut noaptea trecută pe DN 2C, în oraşul Pogoanele. Un tânăr în vârstă de 23 de ani din Buzău nu a adaptat viteza într-o curbă periculoasă, a ieşit de pe carosabil şi s-a oprit într-o clădire de pe marginea drumului. În urma accidentului, o adolescentă în vârstă de 15 ani, din comuna Smeeni, a fost rănită. Şoferul şi un alt pasager, un tânăr de 21 de ani, au fost testaţi cu aparatul „Drager", etilotestul indicând o concentraţie alcoolică de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul şoferului şi, 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cel al pasagerului. Mai mult, în urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a stabilit că permisul de conducere îi fusese anulat în anul 2008, tot pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cele mai grave urmări le-a avut un accident  petrecut tot noaptea trecută pe DN 1B E577, în localitatea Istriţa de Jos, comuna Săhăteni. În timp ce se mergea către Mizil, un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Craiova, nu a observat în timp util o maşină oprită pe carosabil din cauza unor defecţiuni tehnice şi a lovit-o din spate. În urma impactului, şoferul autoturismului oprit, un prahovean în vârstă de 40 de ani, a decedat pe loc iar şoferul vinovat a fost rănit.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite