ATV-uri pentru pompieri şi jandarmi de la Consiliul Judeţean Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căutările de turişti rătăciţi în sălbăticie, strămutările de sinistraţi din zone greu accesibile, patrulările prin munţi, vor fi misiuni mai uşoare pentru pompierii şi jandarmii buzoieni.

Aceasta este promisiunea comandanţilor celor două unităţi, entuziasmaţi de gestul Consiliului Judeţean (CJ) de a le oferi în dotare ATV-uri împreună cu servicii de mentenanţă şi cotă de combustibil.

Înmânarea cheilor de contact s-a făcut în cadrul unei festivităţi, găzduită de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. „Am dat în folosinţă un ATV la pompieri, cu remorcuţă pentru dus în spate rezervor de apă sau alte utilaje, plus alte două la jandarmi. Aproximativ 120.000 lei au costat cele trei utilaje cu dotarea aferentă”, a declarat Victor Mocanu, preşedintele CJ Buzău şi vicepreşedinte al comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă.

Două dintre ATV-uri vor ajunge la formaţiunea de jandarmi montani de pe Valea Buzăului, care se confruntă din ce în ce mai des cu misiuni de salvare a unor turişti rătăciţi în munţi.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite