ANTREC Buzău a promovat judeţul la Congresul Internaţional de Turism Rural

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Alba Iulia s-a desfăşurat Congresul Internaţional de Turism Rural, cu tema "Turismul rural, un instrument pentru construirea identităţii şi o şansă pentru standardele de calitate",eveniment la care au participat peste o sută de invitaţi din ţări precum Spania, Grecia, Ungaria, Polonia, Franţa, Belgia, Italia şi Israel. Buzăul a fost reprezentat de ANTREC Buzău care a promovat ofertele pensiunilor locale.

Evenimentul, găzduit pentru prima dată în România, a fost organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural din România (ANTREC Romania), în parteneriat cu Federaţia Europeană de Turism Rural (EUROGITES) şi sub înaltul patronaj al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba şi al Consiliului Municipiului Alba Iulia.

Scopul evenimentului a fost de a prezenta participanţilor strategiile adoptate de diverse organizaţii internaţionale de turism în vederea dezvoltării turismului rural şi de a consolida cooperarea dintre asociaţiile de turism rural internaţionale.

La debutul Congresului, Zoltan Somogyi (Organizaţia Mondială a Turismului) a declarat: "Cred că este un moment bun să ne întrebăm acum, după ce s-a constatat o revigorare a turismului de pe urma crizei, ce ramuri trebuie să dezvoltăm în continuare. Se observă o tendinţă a turiştilor de a căuta destinaţii turistice apropiate de casă, mai ieftine şi diverse, adică tocmai ceea ce oferă turismul rural. De aceea cred că este o idee foarte bună să susţinem acest tip de turism".

Prezentările din cadrul Congresului s-au axat pe teme precum relaţia dintre turismul rural şi dezvoltarea durabilă, turismul rural ca instrument de construire a identităţii locale, parteneriatul public-privat în turismul rural, importanţa moştenirii culturale pentru dezvoltarea acestui sector al turismului.

ANTREC Buzău a prezentat invitaţilor oferta turistică rurală a judeţului, în cadrul expoziţiei gastronomice fiind la rang de cinste produsele tradiţionale ale Buzăului: Cârnaţi de Pleşcoi, Babic, Covrigi de Buzău, Tămâioasa de Pietroasele.

De asemenea, meşterii populari Ioana Matei ( ou încondeiate) şi Dragoş Potecaşu ( cruci sculptate în lemn) au facut demonstraţii de măiestrie spre încântarea oaspeţilor. Totodată, membrii ANTREC Buzău au distribuit participanţilor materiale de promovare a judeţului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite