Buzău: Peste 700 de familii din Buzău râvnesc la apartamentele ANL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buzău: Peste 700 de familii din Buzău râvnesc la apartamentele ANL
Buzău: Peste 700 de familii din Buzău râvnesc la apartamentele ANL

Din păcate, programul de locuinţe prin ANL stagnează de peste 3 ani.

Primăria municipiului Buzău a centralizat în ultimii ani peste 700 de cereri pentru locuinţe ANL, care le revin în regim de închiriere tinerilor de până la 35 de ani, cu venituri lunare mici. Din păcate, edilii municipiului nu au un răspuns favorabil pentru aceştia, pentru că programul este deocamdată blocat de lipsa fondurilor de la stat dar şi a unor propuneri de imobile care să fie reamenajate.

Potrivit unui Plan Urbanistic Zonal, municipalitatea are alocate 40 de hectare pentru construirea unui cartier rezidenţial în nordul judeţului. Acesta ar cuprinde peste 300 de vile pentru buzoienii înstăriţi dar şi trei blocuri ANL, cu 200 de apartamente şi garsoniere. Proiectul are şanse de  concretizare abia peste doi, trei ani.

Terenul de la ieşirea din oraş, spre Verneşti nu are niciun fel de utilitate: apă, canalizare, gaze, electricitate. Sistematizarea zonei va dura cel puţin doi ani şi până atunci nu se poate vorbi de o investiţie în noul cartier”, ne-a declarat Fănică Bârlă, viceprimar al municipiului Buzău.

Pentru cei peste 700 de buzoieni care aşteaptă de mulţi ani să fie primiţi cu chirie în blocuri ale Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, autorităţile au însă şi veşti mai bune. “Dacă la anul se reia finanţarea pentru acest program, am putea identifica în oraş mai multe clădiri din vechile platforme industriale pe care le-am putea prelua şi transforma în apartamente de închiriat. La Flacăra de exemplu sunt clădiri cu duă etaje care ar putea fi astfel recompartimentate încât să devină blocuri ANL cu cel puţin 30 de apartamente”, ne-a spus viceprimarul Bârlă.

Ultimul bloc ANL din oraş a fost dat în folosinţă acum aproape trei ani în zona Sălii Sporturilor. La Buzău, au fost amenajate între anii 2002 şi 2006, cu fonduri ANL, doar patru blocuri, în care locuiesc aproximativ 120 de familii. 

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite