350 de buzoieni cu handicap au rămas fără indemnizaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia Primăriei Buzău de a sista achitarea indemnizaţiilor persoanelor cu handicap poate provoca adevărate drame sociale. 350 de buzoieni cu diverse forme de handicap grav rămân fără ajutorul dat pentru plata unor îngrijitori şi trebuie să îşi angajeze urgent asistent personal.

Municipalitatea refuză să mai plătească indemnizaţiile, alimentate de bugetul local, şi îi sfătuieşte pe toţi buzoienii cu handicap de gradul unu să îşi angajeze însoţitori.


„Aceste persoane trebuie să ajungă din nou la comisia de evaluare, pentru a adăuga în certificat că au nevoie de asistent personal. Apoi se face angajarea prin Camera de Muncă, cu toate procedurile care se impun. Pe unii o să-i prindă Crăciunul fără asistenţi personali", ne-a spus Simona Andreiana, preşedintele Asociaţiei Omenia.


Peste 700 de buzoieni care suferă de boli grave şi necesită îngrijire permanentă din partea unor asistenţi se află în evidenţele municipalităţii, ca beneficiari ai unor venituri lunare. Jumătate dintre ei solicitaseră indemnizaţia de 534 de lei pe care o puteau gestiona singuri iar alţi 370 au preferat de la început angajarea de asistenţi personali, plătiţi de la bugetul de stat.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite