3..2..1.. start, “Bluzău – 2010”! A 15- a ediţie a festivalului de blues începe în această seară, la Casa Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gyuri Pascu nu va lipsi nici de la actuala ediţie a Bluzău-lui. Foto: Florin Mitu
Gyuri Pascu nu va lipsi nici de la actuala ediţie a Bluzău-lui. Foto: Florin Mitu

Festivalul „Bluzău” va fi deschis de formaţia Tiptil. În această seară vor mai cânta Panic Depression, Petre şi Kindlein, alături de Nightlosers.

Asociaţia HAIR în colaborare cu Fundaţia pentru Tineret din Buzău invită iubitorii de blues la cea de-a 15 –a ediţie a festivalului “Bluzău”, eveniment găzduit în sala mare a Casei Tineretului.

Prima formaţie care va urca pe scena festivalului de la blues, în această seară de la 19.00, este Tiptil,o trupă reprezentativă a genului care a şi fost premiată de Fundaţia pentru Tineret la festivalul Stufstock 2010.   

Distracţia va continua târziu în noapte cu un recital susţinut formaţiile Panic Depression, Petre şi Kindlein şi celebrii trupeţi de la Nightlosers. “Am făcut eforturi pentru ca buzoienii să se poată bucura de două seri echilibrate de blues, cu şapte nume cunoscute în aria iubitorilor de gen, vineri şi sâmbătă seara. Sper ca reprezentaţiile de top ale invitaţilor să creeze acea plăcută senzaţie de nou, combinat cu deja- vu” a declarat Corneliu Constantinescu preşedintele Fundaţiei pentru Tineret Buzău.

În seara a doua a festivalului, tot cu începe de la ora 19.00, vor concerta Berti Barbera şi Nicu Patoi, Marcian Petrescu şi Trenul de Noapte, Manuela Cara şi Gyuri Pascu iar Blue Workers vor închide reprezentanţia de gală.

“Trenul de Noapte este denumirea veche cu care Marcian Petrescu  revine în lumea bluesului autohton. Cunoscut publicului buzoian din diverse alte proiecte şi aparitii concertistice, Marcian a demonstrat  că este cel mai important muzicuţionist român, cu un arsenal de zeci de muzicuţe”, a declarat Tolea Poştovei, preşedintele Asociaţiei Hair.

Berti Barbera şi Nicu Patoi aproape că nici nu mai au nevoie de prezentare la Buzău. Patoi este considerat de criticii genului poate chiar cel mai valoros chitarist român, iar Berti Barbera, un muzician complet şi complex care etalează recitaluri de jazz rock şi fusion pline de nonconformism. “Manuela Cara care s-a stabilit cu familia în Canada în 1995 a studiat jazz-ul cu Johnny Raducanu între 1982 si 1987 şi a debutat la Festivalul Sibian de jazz din 1983,cu Johnny Raducănu unde a obţinut Premiul I. Altfel, reapariţia lui Nicu si Berti la «Bluzău» nu este deloc întâmplatoare , ei având aici un public fidel, pregătit, care să le aprecieze muzica”, a mai spus Corneliu Constantinescu, unul dintre organizatori.

Recitalurile vor fi completate de tradiţionalele jam-session, de lansări şi prezentări de albume noi şi  expoziţii de artă fotografică. “Sperăm să avem parte de o paletă stilistică variată, de la blues tradiţional la funk, de la jazz-rock la rhythm’n’blues, totul într-o atmosferă de profesionalism muzical, prietenie şi bucurie de a cânta sau recepta muzica”, a declarat Tolea Poştovei.


Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite