30 de oi şi 20 de miei au ars într-un incendiu de mirişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Focurile pe care le aprind sătenii pentru a curăţa pajiştile produc adevărate nenorociri în judeţ. Aseară, un incendiu de mirişte scăpat de sub control a nimicit un saivan de oi în numai câteva minute, iar ciobanii au rămas fără 30 de oi şi 20 de miei care au ars în incendiu.

Ieri după-amiază ciobanii de la o stână din comuna Ziduri au aprins un foc pentru a curăţa pajiştea de uscături. Au lăsat focul nesupravegheat şi, la un moment dat, s-au văzut înconjuraţi de flăcări care au cuprins şi saivanul în care aveau oile. Au încercat să stingă singuri vârlvătaia dar nu au reuşit şi au chemat pompierii.

"Pompierii de la Detaşamentul Râmnicu Sărat au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu la un saivan de oi din comuna Ziduri. Din păcate, am fost anunţaţi foarte târziu iar în urma incendiului au ars 30 de oi şi 20 de miei. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost folosirea focului deschis în spaţii deschise", ne-a declarat Vasile Prahoveanu, purtător de cuvânt ISU Buzău.

Numai în ultima săptămână pompierii buzoieni au intervenit pentru stingerea a cinci incendii de vegetaţie uscată pe o suprafaţă de teren de 321.000 de metri pătraţi. În cele cinci cazuri, incendiile puteau pune în pericol gospodăriile oamenilor din zonă cât şi pădurea.

Cetăţenii sunt sfătuiţi să nu mai lase focurile nesupravegheate şi să se asigure că nu există riscul ca acestea să se extindă la locuinţe sau anexe gospodăreşti. Oamenii care sunt prinşi că au provocat asemenea incendii riscă să primească amenzi usturătoare din partea Primăriei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite