“Urgia albă”, subiect întors pe toate feţele de presa locală din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei Buzău
Revista presei Buzău

Tren prins între nămeţi, gravide salvate cu jeep-ul şi drumuri îngheţate – acestea sunt câteva dintre subiectele pe care jurnaliştii buzoieni le-au prins în paginile cotidienelor de astăzi.

Rapidul Bucureşti-Galaţi a rămas în câmp la Ruşeţu, din cauza zăpezii de pe şine

“Zăpada căzută în ultimele zile nu a perturbat doar circulaţia pe şoselele din judeţ, ci şi traficul feroviar, un tren rapid rămânând ieri înzăpezit pe câmp, la aproximativ un kilometru de gara Ruşeţu”. (Cotidianul Opinia)

Restructurarea cerută  de ministrul Predoiu la Registrul Comerţului ocoleşte Buzăul


“Un procent de 20 la sută din schema completă de personal a Oficiului Judeţean al Registrului Comerţului Buzău este vizat de planurile de restructurare a acestei instituţii aprobat de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu”. (Cotidianul Opinia) 
 

Aroganţă  şi nepăsare la Casa de Pensii? Nemulţumirile se referă  la cozi şi lipsa parcării

„Obligaţi să vină din cine ştie ce colţ de comună, sau de prin cartierele urbei, oamenii nu prea sar în sus de bucurie ştiind că trebuie să mai străbată şi podul spre Zona Industrială, printre maşini, pe ploaie sau pe gheţuş. Dar şi aceia care se deplasează cu autoturismul personal se simt umiliţi, deoarece se trezesc la destinaţie că nu au unde parca, curtea instituţiei e plină de limuzinile angajaţilor CJP, după cum ne-au sesizat petenţii ce s-au adresat ziarului *Viaţa Buzăului*”. (Cotidianul Viaţa Buzăului)

Cu lecţiile învăţate, oamenii au stat cuminţi prin case, ambulanţele au plecat la drum doar însoţite de utilaje de deszăpezire

„Buzoienii de rând, dar şi autorităţile medicale cu competenţe în situaţii de urgenţă, par a fi tras ceva învăţăminte din ultimele perioade cu viscol şi nămeţi, şi par a trece cu bine acest examen, apreciat ca fiind şi cel mai dificil. Astfel, nicio maşină a Serviciului Judeţean de Ambulanţă nu a mai plecat, la intervenţii, în judeţ, fără a fi însoţită de măcar un utilaj pentru deszăpezire, iar oamenii nu au mai ieşit, fără treburi presante, din case, fapt reflectat şi prin numărul ceva mai redus de prezentări la Unitatea  de Primire Urgenţe, în special pentru afecţiunile *de sezon*”. (Cotidianul Viaţa Buzăului)
 

Abia şi-a încheiat rezidenţiatul şi a fost propulsată  politic, direct la vârf - Doctoriţa  Vangheliţa, noua şefă de la Ambulanţă

La conducerea SAJ Buzău a fost instalată, în funcţia de manager, dr. Lhuana Evangheliţa Zissu, unul dintre cei mai tineri angajaţi ai acestui serviciu de urgenţă. Actualul manager interimar, Teodora Bratu, a fost trecută înapoi pe postul de director economic. Medicii, asistenţii şi şoferii Serviciului de Ambulanţă privesc cu reticenţă propulsarea politică a unui om fără experienţă. (Cotidianul Strada)

602 dosare pe cap de judecător


Tribunalul Buzău împreună  cu cele patru instanţe arondate a avut de soluţionat, în 2009, 35.548 de cauze penale, civile şi comerciale, cu 17,28 la sută mai mult decât în anul precedent. Dintre secţiile Tribunalului, cea mai mare operativitate a înregistrat Secţia Penală, dar cea mai mare încărcătură pe judecător s-a înregistrat la Secţia Civilă. (Cotidianul Strada)

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite