“Ţigări şi cafea la jumătate de preţ”, noul slogan al contrabandiştilor buzoieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contrabandistul arată oferta potenţialilor clienţi FOTO MIRELA COPARIU
Contrabandistul arată oferta potenţialilor clienţi FOTO MIRELA COPARIU

După ce au crescut preţurile ţigărilor şi cafelei, în zonele aglomerate ale oraşului au apărut şi “binevoitorii” care oferă pe sub mână marfă de contrabandă la jumătate de preţ.

Contrabandiştii de produse accizabile îi recunoşti uşor în zonele aglomerate ale oraşului. “Hai domnişoară, şase lei pachetul de Winston, şapte lei pachetul de Kent, am şi cafea dacă vrei, Jacobs la opt lei punga mare. Unde mai găseşti la preţul ăsta?”, ne-a abordat, în această dimineaţă, un comerciant în Piaţa Centrală.

Zone “cu vad”

Nu numai de aici, se pot cumpăra ţigări şi cafea de contrabandă. Doritorii îi găsesc pe comercianţii ilegali în Bazar, Piaţa Dorobanţi, pe Platoul Dacia dar şi în zonele en-gross-urilor. Nevoiţi să plătească din acest an mai mult pe miciile vicii, buzoieni sunt dispusi să le cumpere de oriunde. Mulţi nu se uită la vânzători şi nici nu intreabă de proveninenţa mărfurilor. Contează doar preţul mic şi produsul.

Fiecare cu contrabandistul lui

“Eu am un băiat în centru, pe platoul Dacia care îmi aduce ţigări la aproape jumătate de preţ. Nu mă interesează de unde le are şi nici nu l-am întrebat. Contează că pot să fac rost la bani puţini şi sunt şi bune. Nu diferă cu nimic de cele pe care le iau cu 10 lei din magazin”, ne-a dezvăluit Marian C., un client al contrabandiştilor.

Ca să îşi păstreze clienţii dar şi ca să dea repede marfa, comercianţii sunt dispuşi să facă şi reduceri.
“Dacă luaţi mai multe pachete sau dacă mai veniţi şi cu altcineva care vrea să cumpere vă mai las şi eu la preţ”, a încercat să ne ademenească un bărbat care avea ţigări de vânzare sub preţul pieţei.
Contrabanda cu ţigări şi cafea poate aduce câştiguri mari traficanţilor dar şi sancţiuni usturătoare dacă aceştia sunt prinşi. “Amenda porneşte de la 20.000 de lei şi poate ajunge până la 100.000 de lei”, ne-a declarat comisar Florina Crucianu, purtător de cuvânt al Poliţiei.

Unii au ajuns déjà pe mâna Poliţiei

Poliţiştii organizează frecvent razii în rândul contrabandiştilor. „În prezent, se află în instrumentare cauze ce au ca obiect nereguli constatate pe această linie, însă dosarele respective nu pot fi date publicităţii în această fază a cercetărilor”, ne-a declarat comisar Florina Crucianu, purtător de cuvânt IPJ Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite