GALERIE FOTO“Scoateţi-ne de aici că în câteva ore murim cu toţii!!!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii şi jandarmii încearcă să deblocheze un autocar
Pompierii şi jandarmii încearcă să deblocheze un autocar

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă este bombardat cu sute de apeluri de la oameni disperaţi care sunt prinşi în mijlocul nămeţilor de zeci de ore. Pompierii, jandarmii şi poliţiştii fac tot posibilul să îi scoată din zăpadă dar nici până acum nu au reuşit să ajungă la ei.

GALERIE FOTO AICI

Un copil în vârstă de opt luni pentru care de aseară părinţii nu mai au nimic de mâncare sau apă, un diabetic a intrat deja în comă, o femeie gravidă în opt luni a leşinat de foame şi de sete. Sunt doar trei exemple din iadul prin care trec de 24 de ore oamenii blocaţi în zăpadă de Drumul Naţional 2 Euro 85 între Cotorca şi Mihăileşti. Sună toţi la echipajele de intervenţie şi la autorităţi dar până acum nu a ajuns nimeni la ei.


Autorităţile nu fac nimic


Pompierii, jandarmii şi poliţiştii nu au echipament şi utilaje de care să se ajute şi luptă cu lopeţile împotriva nămeţilor iar autorităţile locale nu au făcut până la acest moment nimic pentru scoaterea oamenilor. Nici drumarii nu au fost văzuţi să acţioneze pe undeva. Sinistraţii sunt disperaţi şi spun că dacă nu se face ceva în câteva ore vor începe să moară oameni care deja sunt în stare critică.

"Topim zăpadă ca să avem ce bea"


„Vă rugăm din suflet, trimiteţi pe cineva să ne scoată de aici că murim. Nu mai avem motorină, nu mai avem baterii le telefoane, mâncare, apă, nu mai avem nimic. Topim zăpadă ca să avem ce bea. Sunt în jurul nostru nămeţi înalţi de doi metri, suntem efectiv îngropaţi aici. Sunt copii de câteva luni pentru care nu mai avem mâncare, mai devreme a işit cineva din maşină şi striga după ajutor că a leşinat un om bolnav de diabet", ne-a descris prin telefon Marius, un tânăr care este sinistrat la Căldăruşanca de 20 de ore.


Ajutoare blocate de nămeţi


Când au văzt că nimeni nu intervine, mai mulţi piloţi de off road de la Extreme Adventure au plecat cu ATV-uri şi maşini de teren încărcate cu apă, mâncare, şi motorină către oamenii izolaţi dar, din păcate, nici eu nu au putut ajunge.

"Nu putem ajunge nici noi. Am reuşit până la un punct dar sunt nămeţi înalţi de aproape doi metri şi nu putem trece de ei. Aici este o singură freză care nu face faţă. Mai încercăm dar nu cred că putem să ajungem la ei", ne-a declarat Lucian Băcanu, liderul piloţilor de off road.

La orele 13.30 în judeţul Buzău erau blocate cinci drumuri naţionale, 15 judeţene şi yeci de drumuri comunale iar toate ieşirile din judeţ sunt închise cu excepţia Drumului Naţional 10, Buzău-Braşov.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite