“Înţărcatul mieilor” a ajuns la a treia ediţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest sfârşit de săptămână ciobanii de la poalele Penteleului vor fi în sărbătoare. Aceştia sărbătoresc cea de- a treia ediţie "Înţărcatul mieilor", care a devenit deja trdiţie în zonă şi care este promovată de către ANTREC şi Pensiunea Varlaam.

Zona a devenit deja cunoscută prin preparatele culinare, dar şi prin practicarea "terapiei cu zer". Aici buzoienii pot degusta dintr- o gamă variată de preparate tradiţionale cum ar fi bulzul de Varlaam, foi cu lapte, preparate din carne de oaie sau brânzeturi.

Cea de- a treia ediţie a sărbătorii va începe vineri, când se vor urca oile la munte, apoi participanţii vor putea gusta din ţuica sau preparatele naturale. Şi jurnaliştii se vor implica în activităţile de la munte, aceştia fiind provocaţi să prepare brânza.

Anul trecut, ciobanii şi proprietarii pensiunilor din zonă au preparat un bulz de 25 de kilograme pentru care s-au folosit 10 kilograme de brânză de burduf, opt kilograme de mălai şi şapte litri de apă.

Şi supa din lapte bătut şi verdeţuri culese din pădurile zonei a avut mare căutare, iar tocăniţa de miel a fost insuficientă. Sărbătoarea "Înţărcatul Mieilor" are ca scop promovarea turismului în masivul Penteleu şi a gastronomiei locale.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite