Muncitorii striviţi sub zid la Gara de Nord, ţintuiţi în patul de spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancheta în cazul accidentului de muncă, când un zid de cărămidă a strivit şase muncitori, este în desfăşurare. Nenorocirea s-a întâmplat la jumătatea lunii trecute în zona Gării de Nord. Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) aşteaptă expertiza tehnică pentru a trage concluziile

Cu toate că lucrarea pentru care muncitorii se aflau la locul accidentului era autorizată, o primă variantă a anchetatorilor este că a fost vorba de o proastă gestionare a lucrărilor şi că zidul nu a fost asigurat cum trebuie de muncitori. „În lege sunt prevăzute multe sancţiuni, dar şi măsuri de natură penală, în funcţie de gravitatea situaţiei”, a spus Constantin Bujor, inspector ITM Bucureşti.

Luptă pentru viaţă

Patru dintre cei şase muncitori prinşi sub zid se află în continuare pe patul de spital. „Pacientul care a suferit fractura de femur a fost operat şi este conştient, stabil. Celălalt, care a avut un traumatism mai complex, a avut o evoluţie spectaculoasă. Necesită în continuare îngrijire la Terapie Intensivă pentru că pot apărea oricând complicaţii”, a explicat Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca. 
La Spitalul Elias, alţi doi muncitori se luptă pentru a se recupera. „Are bazinul fracturat, piciorul fracturat, îi dau să mănânce cu linguriţa şi cu paiul. El e în salon, dar un alt coleg al lui Terapie Intensivă”, a spus Nicoleta Coman, soţia unuia dintre muncitorii salvaţi de sub dărâmături.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite