La „zebra“ ucigaşă, şoferii trec pe roşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trecerea de pietoni de pe Şoseaua Kiseleff, unde au fost accidentate mortal două tinere, este în continuare un pericol. Noul semafor amplasat în urmă cu două luni în dreptul „zebrei“ din apropierea Pavilionului H este ignorat adesea de şoferii grăbiţi.

Zilnic, unii şoferi nu respectă culoarea roşie a semaforului instalat de curând la „zebra“ de pe Kiseleff. Aici au avut loc două accidente grave, în decurs de un an, care s-au soldat cu moartea a două tinere.

Reporterii „Adevărul“ au monitorizat trecerea de pietoni timp de o săptâmână, câte o oră pe zi. Cel puţin o maşină nu a oprit la culoarea roşie, într-un interval de două stopuri succesive. Una dintre explicaţii, vizibilă în special de către pietoni, este viteza excesivă cu care şoferii rulează.

Pistă de viteză în loc de bulevard

Cele mai recente date legate de traficul din Capitală, transmise de Brigada de Poliţie Rutieră (BRP) Bucureşti, confirmă faptul că Şoseaua Kise-leff este în topul  arterelor unde se depăşeşte frecvent viteza legală.

Ea este urmată de bulevardele Magheru, Unirii şi Poligrafiei. De asemenea, Calea Văcăreşti, Şoseaua Colentina, Calea Dorobanţilor şi Calea 13 Septembrie au devenit „piste de întrecere“ pentru şoferi.

Semafor instalat în februarie


Autorităţile susţin însă că nu cele două accidente rutiere grave, petrecute în această zonă, le-au determinat să monteze semafoarele la „zebra“ fatală.

„Semaforul a fost pus în funcţiune la data de cinci februarie, făcând parte dintr-un proiect de management al traficului, prin care au fost semaforizate mai multe treceri de pietoni de pe tronsonul nord-sud, de la Piaţa Presei Libere până la Pionierilor şi zonele adiacente“, a spus Ion Dedu, directorul Direcţiei de Transporturi din Primăria Capitalei.

„Îmi este şi frică să traversez pe aici“

Pietonii sunt însă în continuare cei mai expuşi la accidentele pe care le pot provoca şoferii care trec pe roşu, pe Şoseaua Kiseleff. „Îmi este şi frică să traversez pe aici. Mai bine merg până la Piaţa Presei Libere şi o iau prin pasajul subteran, dacă vreau să ajung pe partea cealaltă a străzii“, a spus Călin, student în anul al treilea, la Agronomie.

Şi o pensionară, care atepta ieri culoarea verde a semaforului pentru pietoni, a explicat că vede deseori cum şoferii circulă cu viteză pe Kiseleff. „Eu vin des în Herăstrău şi am observat că şoferii trec cu viteză foarte mare pe Kiseleff, de aceea cred că le este greu să oprească autovehiculul la culoarea roşie a semaforului“, a mai spus Mioara Tănase.

Bulevarde periculoase

Potrivit Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei, Şoseaua Kiseleff este în topul arterelor unde se depăşeşte frecvent viteza legală. Ea este urmată de bulevardele Magheru, Unirii şi Poligrafiei.

De asemenea, Calea Văcăreşti, Şoseaua Colentina, Calea Dorobanţilor şi Calea 13 Septembrie au devenit „piste de întrecere” pentru şoferi.

Victimele „zebrei“ de pe Kiseleff


O studentă în vârstă de 22 de ani a fost lovită mortal anul acesta, la 31 ianuarie, pe această trecere de pietoni, de o maşină condusă de un funcţionar al Ambasadei Austriei. Victima, studentă la ASE, era din Olteniţa.

În acelaşi loc, în urmă cu aproximativ un an, o basarabeancă şi-a pierdut viaţa chiar sub privirile poliţiştilor care dirijau traficul cu ocazia Summitului NATO. Tânăra, spulberată în timp ce traversa pe trecerea de pietoni, a murit la spital.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite