"Noi vrem curent!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

foc, pompierii şi-au făcut treaba. În virtutea inerţiei, mai mulţi protestatari au nimerit în faţa furtunurilor pompierilor şi au avut parte de o baie rece la o temperatură de 7 grade

foc, pompierii şi-au făcut treaba. În virtutea inerţiei, mai mulţi protestatari au nimerit în faţa furtunurilor pompierilor şi au avut parte de o baie rece la o temperatură de 7 grade Celsius. După acest eveniment, câţiva protestatari s-au ales cu un duş gratis şi hainele ude, iar pompierii, cu geamul autospecialei spart. În jurul orei 18.00, grupul de demonstranţi a fost izolat de jandarmi pe strada Zăbrăuţi. În câteva minute, şase reprezentanţi ai locuitorilor din Zăbrăuţi merg la primărie pentru a cere socoteală primarului Daniel Marian Vanghelie. "Să ne dea drumul la curent. Noi l-am votat şi acum nu ne mai bagă în seamă", au sărit la atac cetăţenii.
Scandal în prime-time
Nici nu au început bine negocierile că pe strada Zăbrăuţi se mai aprinde un cauciuc. Trebuia să fie deranj, pentru că era ora 19.00 şi evenimentele erau transmise în direct de televiziuni. Mai trece o oră şi pare că nu se mai rezolvă nimic. Apare însă, pe la ora 20.00, prefectul Capitalei, Mioara Mantale. Vrea să vadă situaţia în teren. Se convinge că oamenii au probleme şi ia două familii cu ea, la Primăria Sectorului 5, pentru a le pune faţă în faţă cu primarul "care este". Nici nu a plecat bine Mioara Mantale şi un grup de locuitori ai Zăbrăuţilor erau deja pe unul dintre stâlpi pentru a face ce ştiu mai bine: să fure curent. "Păi ce să facem dacă stăm pe întuneric. Am furat curent toată vara. Acum, iarna, nu o să stăm în frig. şi poliţia ne-a învăţat să furăm curent, chiar şi Electrica. Le-am dat şpagă până am învăţat noi să ne legăm", au declarat electricienii de ocazie. La două străzi distanţă, locuitorii din zonă se plâng. "Numai necazuri ne fac ăştia din Zăbrăuţi. Ei se branşează ilegal, iar reţeaua e suprasolicitată. Noi rămânem fără curent. Ce vină avem?", se întreabă oamenii din Pieptănari.
Întâlnirea cu Vanghelie
După mai multe discuţii dintre cetăţeni şi forţele de ordine, în jurul orei 21.30, spiritele se încing din nou. Vine primarul Vanghelie. Vrea să facă ordine. "Linişte vă rog. Vă rog să mă ascultaţi. Avem problemele astea în fiecare iarnă. Am vorbit cu cei de la electrica şi în două săptămâni toată lumea are curent. Staţi acasă şi noi facem anchete sociale pentru a vă acorda şi ajutoare de urgenţă", a urlat Vanghelie printre huiduielile protestatarilor. Reprezentaţia primarului sectorului 5 a durat câteva minute. Nici nu era 22.00 şi situaţia s-a rezolvat. Latifundiarul Gigi Becali a venit într-o limuzină Mercedes, s-a suit pe capotă şi a închis conflictul. "Eu vă plătesc datoriile. 12 miliarde 800, mâine-dimineaţă (n.r. - ieri). Acum voi plecaţi acasă şi eu rezolv problema", tranşează situaţia Becali. Urmează cinci minute de urale şi comentarii. "Staţi pe lângă el, poate bagă mâna în buzunar şi dă nişte bani", vorbeau protestatarii. şi Becali a plecat. În câteva minute, strada s-a golit, iar cetăţenii au plecat acasă cu gândul că de datoriile din această toamnă au scăpat, iar cu puţin noroc poate dă domnul şi se aleg şi cu racordurile la curent făcute... tot moca. Pentru că aşa au fost învăţaţi de ani de zile, chiar de primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, care nu a obosit dând lunar ajutoare sociale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite