Se caută voluntari pentru amenajarea unui spaţiu dedicat copiilor în Grădina Botanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Team Work a dat astăzi startul înscrierilor pentru amenajarea unui spațiu nou destinat copiilor în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din Bucureşti.

Asociația, în parteneriat cu Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București, a obținut și anul acesta finanțare prin programul Spații Verzi Urbane, inițiat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România. Finanţarea obţinută contribuie la amenajarea unui spaţiu exterior special destinat activităţilor de educaţie ecologică, în care copiii de toate vârstele să poată descoperi şi explora natura prin joc, luând parte la activități de tip learning-by-playing.

Spaţiul destinat spre amenajare va avea un design special, sub forma unei plante uriaşe unde copiii se vor putea plimba astfel prin rădăcinile plantei, vor parcurge tulpina sinuoasă până la frunză, vor poposi în floare sau în căsuţa seminţelor, fructul. Fiecare parte a plantei va fi un loc special de educaţie prin joc.

Peste 100 de voluntari sunt aşteptaţi să participe la amenajarea acestui spațiu special. Evenimentul se va desfășura în zilele de 12 şi 13 mai, precum şi pe 19 şi 20 mai, între orele 9.00 și 16.00, sub îndrumarea personalului Grădinii şi a voluntarilor Team Work. Participarea se face pe bază de înscrieri, acestea desfăşurându-se până pe 11 mai 2012 (pentru 12-13 mai) şi până pe 18 mai 2012 (pentru 19-20 mai) pe blogul Team Work http://blogteamwork.blogspot.com.

Grădina Copiilor se află în primul an de implementare şi face parte dintr-un proiect mai amplu, derulat de Asociația Team Work începând cu anul 2006: „Grădina Botanică – Grădina Oraşului Meu”. Acesta îşi propune să aducă grădina botanică mai aproape de comunitate prin implicarea sa în activităţi care să creeze sau să consolideze legătura dintre acestea, dezvăluind beneficiile pe care un spaţiu verde, dublat de latura educativă, le poate aduce dezvoltării personale şi comunitare.

Asociaţia Team Work este o organizaţie nonguvernamentală care are misiunea de a facilita acumularea de către tineri, prin activităţi de voluntariat, a experienţei necesare încadrării eficiente pe piaţa muncii. Îşi propune promovarea în rândul studenţilor a unei atitudini pozitive faţă de voluntariat şi munca în echipă, înlesnirea contactului dintre studenţi şi mediul economic, valorificarea prin practică a cunoştinţelor teoretice ale studenţilor, în cadrul acestor proiecte fiind promovată învăţarea prin implicare şi prin asumarea responsabilităţii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite