Începe testarea psihologică a elevilor din Bucureşti. Vezi ce etichete i-ar putea pune specialiştii copilului tău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihologii şcolari vor avea  de completat fişe individuale pentru elevii cu probleme, bifând varianta corectă din mai multe date în ceea ce priveşte comportamentul şcolarului în cauză

Elevii bucureşteni bătăuşi sau care au probleme de conduită vor intra în baza de date a psihologilor şcolari care vor trebui să completeze fişe individuale, iar în ceea ce priveşte conduit sau disciplina elevilor, aceştia vor avea de ales variant cea mai potrivită dintre mai multe posibile.

a. “Se încadrează în cerinţele lecţiei”, b. “disciplinat, c. indisciplinat, turbulent, chiar atrage şi pe alţii în alt gen de activităţi”, d. “fuge de la ore, are atitudini de bravare”. Dintre toate cele patru variante, psihologul va trebui să o bifeze pe cea mai apropiată în ceea ce priveşte disciplina. Analiza scrisă va cuprinde şi informaţii despre atmosfera şi climatul educativ din familie, rezultatele la învăţătură  sau date medicale.

Realizarea acestor fişe psihologice fac parte din Strategia de combatere a criminalităţii pe care Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti o impune în şcoli. Şi directorii de şcoală vor avea de completat o fişă tip de înregistrare a actelor de violenţă la fiecare incident din şcoală, inclusive furturi, intrarea unor persoane neautorizate în şcoală şi chiar alarmele false.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite