Ce l-ar scăpa de închisoare pe profesorul de la „Jean Monnet“: discreditarea fetei şi faptul că actul sexual a fost consimţit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întreţinerea de relaţii sexuale cu o minoră este pedepsită cu închisoarea de la 3 la 10 ani, însă profesorul de sport de la „Monnet” ar putea să nu facă nicio zi de temniţă.

Presa este cea care îl poate ajuta pe Dan Vişan, profesorul acuzat de viol de la liceul bucureştean, să nu facă nicio zi de închisoarea şi asta prin relatarea zvonurilor despre lipsa de integritate a fetei. Specialiştii în drept susţin că un avocat bun îl pot scăpa pe dascăl.

 „Legea spune că pentru act sexual cu o minoră poate primi între 3 şi 10 ani de închisoare. Avocatul poate invoca faptul că actul a fost consimţit, dar poate merge şi pe discreditarea fetei. De vreme ce, cu atâta presiune mediatică, procurorii au hotărât să fie cercetat în stare de libertate, are şanse să nu fie acuzat”, consideră avocatul Ciprian Şoldea. 

Ceea ce îl face pe avocat să creadă că justiţia va fi blândă cu Dan Vişan este şi faptul că este judecat în stare de libertate. „Având în vedere toată presiunea mediatică şi faptul că totuşi procurorii au hotărât ca profesorul să fie eliberat, înseamnă că are toate şansele să nu fie acuzat. La Judecătoria Sectorului 1 sunt aproape numai femei judecătoare care cu siguranţă nu l-ar fi lăsat să scape dacă fapta sa era aşa cum a denunţat-o fata”, a mai spus avocatul.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite