De la vilă în baracă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

18 familii de ploieşteni, rămase în drum în urma retrocedărilor, se vor muta la anul în containere metalice.

Ploieştenii daţi afară din casele naţionalizate se vor putea muta în propria lor locuinţă după ce, timp de mai mulţi ani, au stat pe la rude, prieteni sau în cămine sociale. Aceştia nu se vor muta în apartamente spaţioase, ci în containere metalice.
Zilele trecute a început construcţia primelor două barăci, care sunt amplasate sub podul din cartierul de sud al Ploieştiului. Celelalte module vor fi instalate în patru cartiere diferite ale oraşului, pe locaţii alese de primărie.

Costă cât un sfert de garsonieră

Preţul de achiziţie pentru un singur astfel de cotainer este de aproximativ 11.000 de euro, adică un sfert din costul unei garsoniere dintr-o zonă bună a oraşului. Iniţial, autorităţile au dorit să cumpere apartamente pentru aceste familii, dar, din cauza preţurilor foarte ridicate, acum câteva săptămâni s-a decis cumpărarea de containere metalice.

“Vor beneficia de confort”

Mai este ceva de lucru până când beneficiarii se vor putea muta în containere. Ele mai trebuie mai amenajate în interior şi racordate la sistemele de utilităţi. “Mai sunt multe de pus la punct, trebuie să beneficieze de energie termică, electrică şi canalizare, prin urmare e de muncă”, a spus viceprimarul Ploieştilor, Carmen Dumitru. Ea îi asigură pe viitorii locatariai baraăcilor că vor beneficia de confort. “Foştii chiriaşi trebuie să fie conştienţi că vor avea parte de un confort sporit, în străinătate există foarte multe astfel de locuinţe”, a explicat viceprimarul.

Ce are în componenţă

Containerele au o suprafaţă de aproximativ 30 de metri pătraţi şi au în componenţă o baie, o cabină de duş şi o chiuvetă pentru bucătărie. Ele au şi parchet şi au izolaţie termică. La exterior, barăcile sunt vopsite în albastru, iar durata lor de viaţă este de cel puţin 10 ani. Într-un astfel de container pot locui până la cinci-şase persoane.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite