UPDATE. Un vagon al unui tren personal a luat foc. Doi călători sunt intoxicaţi cu fum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vagonul unei garnituri de tren personal a luat foc din cauza sistemului de încălzire. În tren se aflau circa 20 de persoane, două dintre ele suferind o intoxicaţie cu monoxid de carbon

Un vagon al trenului personal 9101 care se deplasa pe ruta Bucureşti - Titu - Târgovişte a luat foc, în această dimineaţă, în timpul deplăsarii, între staţiile CFR Ciocăneşti şi Bâldana, din judeţul Dâmboviţa, în urma incendiului doi călători fiind intoxicaţi cu fum şi transportaţi la spitalul din Titu.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Transporturi Feroviare Dâmboviţa, mecanicul de locomotivă şi conductorul garniturii feroviare compuse din locomotivă şi şase vagoane au observat că la ultimul vagon a izbucnit un incendiu şi au decis să oprească trenul şi să-i evacueze pe călători, în urma incidentului doi dintre călători fiind intoxicaţi cu fum.

"Au urcat cei 20 de călători din ultimul vagon în celelalte vagoane şi au chemat pompierii militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, care, din cauza terenului accidentat din zonă, undeva între staţiile CFR Ciocăneşti şi Bâldana au fost nevoiţi să ajungă pe jos, unde au intervenit cu lopeţi şi alte unelte la stingerea incendiului", a declarat comisarul Marius Lazăr, şeful Poliţiei TF Dâmboviţa.

Ulterior, trenul rămas cu cinci vagoane în compunere şi-a continuat deplasarea, iar în staţia CFR Bâldana a oprit, călătorii intoxicaţi cu fum fiind preluaţi de o ambulanţă şi transportaţi la Spitalul orăşenesc din Titu, unde au primit îngrijiri medicale.

Ambii călători au ajuns cu ambulanţa la Spitalul Orăşenesc din Titu, unde au primit îngrijiri medicale.

"Unul dintre ei are arsuri de gradul întâi în zona urechii şi o stare de hipotermie, dar şi o intoxicaţie cu monoxid de carbon, este la Terapie Intensivă, dar este în stare stabilă, nu este nicio problemă cu el, iar cel de-al doilea are o intoxicaţie cu monoxid de carbon", a declarat asistentul medical Alexandrina Iliescu, de la Spitalul Orăşenesc Titu.

Pompierii militari dâmboviţeni au stins focul în urmă cu câteva minute, iar firul unu al rutei feroviare Bucureşti - Titu - Piteşti este blocat din cauza vagonului unde a avut loc incidentul, urmând ca până la scoaterea acestuia de pe calea ferată traficul feroviar în zonă să se desfăşoare pe calea doi de circulaţie.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, maiorul Eduard Ţelea, a declarat că pompierii militari au reuşit stingerea focului după aproape o oră de intervenţie, operaţiunea fiind dificilă din cauza terenului inaccesibil din zona unde a luat foc vagonul.

"Noi ne-am deplasat cu două autospeciale, dar le-am lăsat la o distanţă de doi kilometri de locul incendiului deoarece efectiv în zona aceea nu se putea ajunge cu maşina. La sosirea pompierilor la locul incendiului, focul ardea mocnit, era mult fum, iar colegii mei au intervenit cu lopeţi şi cu bidoane cu apă. Din primele constatări rezultă că a ars aproape în totalitate mobilierul trenului, tip cuşetă, iar cauza este un scurtcircuit electric la sistemul de încălzire", a mai declarat Ţelea.

Potrivit şefului Polţiei Transporturi Feroviare Dâmboviţa, comisarul Marius Lazăr, trenurile pe ruta Bucureşti - Titu - Piteşti au, în acest moment, întârzieri de aproximativ 60 de minute, iar circulaţia feroviară de la Bucureşti spre Piteşti se desfăşoară pe firul al doilea, urmând ca traficul pe calea unu să fie reluat după ce vagonul care a luat foc va fi îndepărtat de pe calea ferată, operaţiunea fiind estimată să dureze câteva ore. Totodată, se desfăşoară cu dificultate şi circulaţia trenurilor de pe ruta feroviară Titu - Târgovişte.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite