Bucureşti: Şi-a construit casa ocupând trotuarul şi strada (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe strada Şoldanului din sectorul 4 se ridică o clădire pe carosabil. Porţiunea de drum ocupată de clădire şi de gard este de aproximativ doi metri, iar şoferii care locuiesc în zonă nu sunt de acord cu construcţia.

Mai citiţi:
Pătraşcu: „Nu poţi face orice pe terenul tău“

Bucureşti: Autorităţile comentează autorizaţia de construire

Cine a pus casa în mijlocul drumului

Aberaţie urbanistică semnată de primar

În urmă cu un an, pe artera din prelungirea străzii Bârza, intersecţie cu strada Şoldanului din sectorul 4 al Capitalei, şoferii care circulau pe acolo nu erau incomodaţi de nimic. În schimb, începând cu luna iunie a anului trecut, în acea zonă, cu aproximativ doi metri în stradă au apărut un gard, dar şi o parte din clădire.

Lucrările la această clădire, situată pe strada Şoldanului la numărul 3B au fost începute din luna iunie a anului trecut. Acestea trebuiau încheiate tot în luna iunie, dar a acestui an. „Încă se lucrează aici, nu este finalizat nici interiorul dar nici exteriorul. Săptămâna asta am pus geamurile”, a spus un paznic al clădirii. El a adăugat că această clădire va fi folosită drept azil pentru bătrâni.

Locuitorii din zonă nu sunt de acord cu viitorul imobil pentru că ocupă aproape doi metri din stradă. „Nu mi se pare deloc normal. Chiar şi dacă fi terenul lui, primăria, după ce a asfaltat, nu trebuia să-i dea autorizaţie de construcţie. Pe aici se circula cu maşinile, era şi parcare frumos amenajată”, a spus Valeria, o locuitoare din zonă.

„Bucata de stradă, moştenirea proprietarului”

De asemenea, alţi locuitori din zona străzii Şoldanului spun însă, că terenul pe care s-a construit clădirea aparţine cu tot cu bucata din stradă proprietarului construcţiei.

„Eu locuiesc aici, în blocul de lângă clădirea asta de foarte mult timp. Până acum câţiva ani nu era stradă asfaltată, era doar pământ. Între timp au amenajat o parcare în locul unde acum este această clădire.

Din câte am auzit, terenul acesta, cu tot cu bucata din  stradă ar fi al lui. Dacă e aşa nu prea mai avem ce zice, chiar dacă pare ciudat”, a spus o altă bucureşteancă ce locuieşte într-un bloc de lângă clădire de 17 ani.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite