Cu taxiul de Ilfov, pe străzile Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taximetriştii au voie să-şi practice meseria doar în localitatea unde au fost autorizaţi. Reprezentanţii companiilor de taxi din Bucureşti susţin că, din cauza taximetriştilor din Ilfov, le scad drastic veniturile şi că se va ajunge la bătăi în stradă între cele douoă tabere dacă nu se rezolvă situaţia.

Taximetriştii bucureşteni sunt la un pas de a protesta din cauza numărului tot mai mare de taximetrişti ilfoveni care lucrează pe străzile Capitalei.

Aceştia spun că cei care fac taximetrie în Bucureşti dar au autorizaţie pe teritoriul judeţului Ilfov încalcă legea. „Legea prevede că taxiurile au voie să-şi desfăşoare activitatea doar în oraşul unde sunt autorizate. Şi aşa sunt prea mulţi taximetrişti în Capitală, iar legea impune un număr maxim de patru taxiuri la mia de locuitori”, spune Vasile Ştefănescu, preşedintele Camerei Taximetriştilor din Bucureşti.

El susţine că evaziunea fiscală este foarte mare, iar Primăria Capitalei şi Poliţia nu intervin.„ Celor care nu au autorizaţie în Bucureşti li se permite să circule în voie, afişând preţuri mici pe care, de cele mai multe ori, nu le respectă”, mai spune Vasile Ştefănescu.

Amenzi între 20 şi 50 de mii de lei pentru ilfoveni

Pe fondul crizei şi a concurenţei ilegale, taximetriştii bucureşteni susţin că le scad drastic veniturilec, multe dintre companiile din Capitală fiind în pericolul de a nu-şi mai putea plăti leasingurile.

„Am trimis la Primăria Capitalei dosare cu pozele ilegaliştilor dar nu s-a făcut nimic. Dacă se continuă aşa se va ajunge la bătaie în stradă între taximentrişti”, spune directorul companiei Taxi 2000, Robert Meghesi.

Reprezentanţii taximetriştilor din Ilfov recunosc faptul că unii dintre colegii lor fac ilegal taximetrie. „Conform ultimei legi ştiu că este ilegal ce fac ei şi că pot primi amenzi între 25 de mii şi 50 de mii de lei”, spune Alexandru Marin, vicepreşedintele Asociaţiei 200 a taximetriştilor din Ilfov.

El denunţă evaziunea fiscală a unor colegi. „În judeţul Ilfov sunt autorizate 606 taxiuri. Sunt firme de profil care au emise doar 10 autorizaţii, dar scot în stradă, ilegal, de 30 de ori mai multe maşini”, acuză Alexandru Marin.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite