2.000 de taximetrişti vor să „blocheaze" Primăria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principala revendicare a taximetriştilor independenţi, în cadrul acţiunii de mâine, este revenirea la tariful de 1,95 lei pe kilometru, practicat în 2008.

Peste 2.000 de taximetrişti independenţi vor protesta, mâine, în Capitală, ei ei solicitând revenirea la tariful de 1,95 lei/km practicat în 2008, reintroducerea tarifului extraurban, eliminarea obligativităţii dispecerizării şi amplasarea staţiilor de taxi doar pe domeniul public.

Potrivit reprezentanţilor protestatarilor, manifestaţia va avea loc în faţa sediului Primăriei Capitalei, aşa cum a fost anunţată şi în cadrul comisiei ce a admis cererea protestului iniţial, în ciuda opoziţiei lui Sorin Oprescu.

„În cadrul comisiei de analiză şi soluţionare a cererilor întrunită în data de 9.11.2011, la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), s-a prezentat şi primarul general, care a declarat că nu se teme de absolut nimic şi că solicitarile transportatorilor nu-şi pot găsi soluţionarea în cadrul direcţiilor PMB, drept pentru care nu este de acord ca protestul solicitat să se desfăşoare în faţa sediului PMB, ci în Piaţa Constituţiei sau în sala de consiliu a PMB", se arată în comunicatul taximetrişilor.

Independenţii, aproape de faliment
Nemulţumiţii îşi varsă necazul printr-o scrisoare deschisă adresată lui Sorin Oprescu: „Domule primar general, taximetria a ajuns aproape de faliment, ne luptăm cu pirateria, cu o concurenţă neloială şi cu corupţia sau abuzurile înregistrate atât în cazul dispeceratelor, cât şi în cadrul funcţionarilor publici", susţin ei.

„Acestea sunt problemele transportatorilor autorizaţi taxi, cetăţeni ai municipiului Bucureşti, oameni simpli care astăzi nu mai au siguranţa zilei de mâine, prestatori ai unui serviciu falimentat de către un administrative incompetent şi dezinteresat, transportatori la uşile cărora bat creditorii şi intituţiile statului, pentru a-şi recupera banii solicitaţi cu ocazia investiţiilor necesare bunei desfăşurării a activităţii în regim de taxi pe raza municipiului Bucureşti", mai scriu taximetriştii.

Aceştia se consideră persoane cărora municipalitatea le-a impus plăţi anticipate aferente autorizării, pentru ca mai apoi „să fie lăsaţi de izbelişte, adică să se descurce fiecare cum poate".

Record de protestari
Până la reacţia municipalităţii, taximetriştii au anunţat că vor respecta dorinţa primarului general de a nu perturba „bunul mers al activităţii cotidiene" în municipiul Bucureşti. Ei susţin mitingul se va desfăşura în faţa sediului PMB şi nu la Parlamentul României sau în sala Consiliul General. De asemenea, la protest vor participa 2.000 de transportatori, dublu faţă de mitingul precedent.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite