FOTOGALERIE O fustă ţigănească ajunge la 600 de lei, un ibric de alamă, 70 de lei. Cele mai preţioase manufacturi la Târgul meşteşugarilor romi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până duminică, căldărari, rudari, fierari, argintari, ceaunari şi alţi meşteri populari romi, dar şi români vor expune tot felul de obiecte create de ei în Piaţa Constituţiei. Muzică de petrecere, mici şi colaci ungureşti au făcut frigul mai suportabil.

Câţiva turişti străini tăbăcesc trotuarul într-un dans de încălzire în Piaţa Constituţiei. Pe scenă, o trupă de lăutari cântă cu foc, în timp ce fumul de la grătare începe să se înalţe.

Simona a adus la târg mai multe fuste ţigăneşti, colorate. Una singură se lucrează de mână în cam două săptămâni aşa că nu e de mirare că ajunge şi la 600 de lei bucata. "Eu am învăţat de la bunica, de când eram mică. Întâi, femeile îşi făceau pentru ele, dar acuma au început şi să vândă", explică femeia. Baticele înflorate, bijuteriile de argint şi ibricele sunt la mare căutare. "Mă ajutaţi, puteţi să-i spuneţi «25 de lei» în engleză?", este rugămintea Simonei, care nu prea se înţelege cu clienta ei din altă ţară.

image

Daţi click pe poze pentru fotogalerie!

Târgul a început de ieri şi cei interesaţi pot cumpăra bijuterii, ceaune, ibrice, căldări, mobilier, coşuri de răchită şi obiecte decorative.

Totodată, se vor organiza şi ateliere de dibăcie în care meşterii îşi vor demonstra talentul de a făuri lucruri, iar atmosfera va fi încălzită de muzica autentică romani. Târgul este deschis de la 10.00 la 20.00 şi intrarea este liberă.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Meşteşugarilor şi Comercianţilor Tradiţionali Romi. Alte informaţii pe www.mestesugariiromi.ro  şi www.mestesukar.ro/blog.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite