Cel mai mare târg ortodox din România, la Romexpo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul Internaţional de Veşminte, Icoane, Cărţi şi Obiecte bisericeşti, ajuns la cea de a treia ediţie, se deschide azi, la Romexpo. Evenimentul va reuni expozanţi din Grecia, Austria,

Târgul Internaţional de Veşminte, Icoane, Cărţi şi Obiecte bisericeşti, ajuns la cea de a treia ediţie, se deschide azi, la Romexpo. Evenimentul va reuni expozanţi din Grecia, Austria, Germania, Ucraina, Serbia, Bielorusia şi România.

Vor fi prezentate atelierele mănăstireşti de veşminte sfinte, făuritori de clopote, iconari specialişti în erminia picturii bizantine, sculptori de catapetesme, arhitecţi şi constructori de biserici, editori de cărţI bisericeşti şi multe alte articole bisericeşti.

Germanii şi austriecii vor prezenta clopote de peste o tonă, grecii vor expune maşini de fabricat lumânări, decoraţiuni interioare creştine şi materiale pentru veşminte. Vizitatorii pot degusta vinul liturgic de Santorini şi vor putea admira obiectele produse de cea mai renumită fabrică din lume, Sofrino din Moscova. "Cadelniţă de la Tismana", copia celui mai vechi obiect liturgic din România, va fi expusă de către Muzeul Naţional de Artă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite