"Nu mai suport claxoanele!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii se plâng la rubrica "Ce m-a enervat azi în Bucureşti" că, pe lângă aglomeraţie şi zecile de lucrări din Capitală, mai au de suportat şi gălăgia făcută de colegii din

Bucureştenii se plâng la rubrica "Ce m-a enervat azi în Bucureşti" că, pe lângă aglomeraţie şi zecile de lucrări din Capitală, mai au de suportat şi gălăgia făcută de colegii din trafic.

În fiecare intersecţie, la fiecare semafor, există cel puţin trei-patru şoferi mai grăbiţi care nu ţin cont că se află în preajma unui spital, a unei şcoli sau că nu rezolvă nimic prin claxoanele repetate decât să-i enerveze pe ceilalţi.

Unul dintre cititorii noştri, Daniel Hanu, spune că "nimic nu se compară cu furia bucureşteanului în trafic. Claxonează de parcă ar fi surzi restul, de parcă pe toţi ne-ar interesa nervii lui, de parcă, dacă îşi unesc claxoanele, maşinile vor prinde aripi şi ambuteiajele vor dispărea.

Nu sunt un om violent, dar când aud maşinile claxonânâd fără motiv, doar pentru că şoferii sunt nervoşi şi nu au cum să înainteze mai repede, îmi vine să iau puşca şi să împuşc măcar roţile de la maşinile lor. Nu mai suport!". Un alt cititor este atât de exasperat de gălăgia din trafic încât ar vrea să existe o lege care să interzică complet claxoanele.

"Sunt foarte enervante claxoanele - cum ar fi dacă s-ar da o lege prin care să fie obligaţi toţi care circulă în Bucureşti să îşi dea jos claxoanele?", a scris Mircea S. pe site-ul "Adevărul". În asentimentul său este şi Alex, care spune că "mă scot din pepeni cei care în aglomeraţie se bagă pe roşu şi claxonează!

Parcă ar merge mai repede!". Potrivit reprezentanţilor Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei, zilnic se dau amenzi atât pentru folosirea excesivă a claxoanelor, cât şi pentru alte semne obscene utilizate de şoferi. "În oraş nu este permisă claxonarea decât pentru evitarea unui pericol iminent.

Folosirea abuzivă a mijloacelor de avertizare sonoră se sancţionează cu 4-5 puncte de amendă", a precizat Laurenţiu Andrieş, agent-şef în cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei. (Diana Opriţă)

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite