Bucureşti: A plouat cu amenzi la supermarketuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din 12 hipermarketuri controlate, 11 au primit amenzi usturătoare pentru că nu respectă regulile de depozitare a alimentelor. Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au retras de la comercializare 250 de kilograme de produse de origine animală şi nonanimală.

Hipermarketurile, supermarketurile, mini-marketurile şi cam toate locurile unde se găsesc laolaltă produse alimentare variate, care ne scutesc de mai multe drumuri prin oraş, au devenit de mult timp parte integrantă a vieţii bucureştenilor.

Practic, laptele, brânza, ouăle, carnea şi multe altele sunt acum la îndemâna cumpărătorilor sub acelaşi acoperiş.
Toate bune şi frumoase până aici, doar că această lume „perfectă“ a hipermarketurilor are şi un dezavantaj: produsele sunt deseori puse unul peste altul şi nu sunt întotdeauna depozitate corespunzător.

Amenzi de 145.000 de lei
Aseară, un control al inspectorilor de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) în 12 hipermarketuri şi supermarketuri din Capitală a scos la iveală mai multe nereguli, în 11 dintre unităţile verificate. „A plouat“ cu amenzi în valoare totală de 145.000 de lei. Mai mult decât atât, 250 de kilograme de produse de origine animală şi nonanimală au fost retrase de la comercializare.

„Verificările au fost făcute din dispoziţia conducerii ANSVSA, în urma sesizărilor privind nereguli în domeniul siguranţei alimentelor primite din partea cetăţenilor“, se arată într-un comunicat al instituţiei.
Inspectorii ANSVSA au găsit produse cu termen de valabilitate depăşit, etichetate şi depozitate necorespunzător, precum şi spaţii întreţinute necorespunzător.

Voxuri

E foarte bine că s-au înteţit controalele. Am cumăprat în acest an un corn mucegăit din magazinul Real. Nu am reclamat incidentul la Protecţia Consumatorului, dar am anunţat şeful magazinului“
Mihaela Dinu, 33 de ani, psiholog


„Mi s-a întâmplat şi mie să cumpăr un produs expirat. Controalele ar trebui să fie permanente, nu folosite doar ca măsuri populiste în perioada alegerilor electorale“
Victor Constantinescu, 38 de ani, electronist

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite