Studenţii bucureşteni, cei mai bogaţi din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unei analize realizat de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) la universităţile din Capitală sunt înscrişi cei mai puţini studenţi care provin din medii dezavantajate, sub 5%. Asta în condiţiile în care media pe ţară este de aproximativ 15% din numărul total de studenţi.

Academia de Studii Economice se află pe primul loc în ceea ce priveşte cel mai mic procent al studenţilor nevoiaşi, urmată de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” şi apoi de Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu". Stau bine la capitolul studenţi bogaţi şi Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, Universitatea Naţională de Muzică şi Universitatea Tehnică de Construcţii.

“Din analiza datelor privind studenţii proveniţi din medii socioeconomice dezavantajate, se observă că aceştia reprezintă în anul universitar 2009-2010, doar 15,47% din numărul total de studenţi înmatriculaţi. Astfel, se observă o creştere a procentului în ultimii patru ani cu 12,86% însă sub nicio formă nu atinge nivelul dorit. Procentele atât de mici arată doar că în instituţiile de învăţământ superior din România nu există încă o serie de politici de atragere şi integrare a persoanelor provenite din medii socio-economice dezavantajate”, arată reprezentanţii ANOSR.

În ceea ce priveşte includerea persoanelor cu handicap în învăţământul superior, doar puţin peste 500 de tineri cu asemenea probleme urmează o facultate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite