Bucureşti: Un festival pentru zeci de mii de studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare festival studenţesc, Unifest, debutează astăzi în 16 centre universitare.

BUCUREŞTI: Fabrica de olimpici din Capitală

BUCUREŞTI: Studenţii bucureşteni dau startul la distracţie!

BUCUREŞTI: „Bere Gratis“ pentru studenţi în Parcul Izvor

La festivalul organizat de Uniunea Studenţilor din România (USR) vor participa peste 30.000 de tineri din toată ţara, dintre care 12.000 numai în Capitală. Ei vor avea, printre altele, acces gratuit la muzee, la teatre şi la petrecerile din cluburi.
 
Aproape două săptămâni de distracţie pe cinste. Asta li s-a pregătit studenţilor din Capitală şi alte 15 centre universitare din ţară, în perioada 9 - 19 noiembrie, la cel mai mare festival studenţesc, Unifest.

Studenţii din Capitală pot vizita Muzeul Satului, Muzeul Militar Naţional, Muzeul Naţional de Istorie, Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Artă şi multe alte muzee, gratuit, în baza carnetului de student. Ei au acces liber la teatru, la film şi la operă, dacă vin să-şi ia bilete de la sediul USR situat în Casa de Cultură a Studenţilor „Preoteasa“.

Traininguri şi jurnalism

Studenţii din ţară îşi pot procura biletele de la sediile asociaţiilor studenţeşti care fac parte din USR. Cele 30.000 de bilete se distribuie în intervalul orar 16.30-18.30. Pe parcursul festivalului, tinerii vor avea ocazia să participe la traininguri de jurnalism, comunicare sau ledership, la conferinţe şi la o campanie socială de donare de sânge.

Formaţiile Viţa de Vie, Phoenix, Sistem, Direcţia 5 sunt doar câteva dintre trupele care vor concerta în cadrul evenimentului.

Se caută o regină

Liderul Uniunii Studenţilor din România, Andrei Botez, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, că la acest eveniment vor participa peste 30.000 de tineri din toată ţara, dintre care 12.000 numai în Capitală. „USR încearcă să aducă tineri la teatru, la operă, la Ateneu, cu alte cuvinte în mediul cultural. În ultima zi a festivalului, vom organiza  în Capitală Miss Unifest. Cea mai frumoasă fată va fi  regina studenţilor“, a spus Andrei Botez. De asemenea, în cadrul Unifest sunt organizate în toată ţara circa 20 de baluri ale bobocilor.

Festivalul i-a costat pe studenţi zeci de mii de euro, bani obţinuţi în mare parte din sponsorizări, dar şi de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Pentru mai multe amănunte şi pentru programul evenimentului puteţi accesa  www.unifest.ro şi www.uniunea.ro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite