ştrandurile, obligate să nu mai ia apă din reţeaua oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

însă asaltul s-a simţit abia în ultimele trei-patru zile, când a dat căldura, spune administratorul ştrandului Dâmboviţa, Vasile Bîrcoci.Pentru locuitorii Capitalei, cea mai mare priză o

însă asaltul s-a simţit abia în ultimele trei-patru zile, când a dat căldura, spune administratorul ştrandului Dâmboviţa, Vasile Bîrcoci.
Pentru locuitorii Capitalei, cea mai mare priză o are ştrandul Dâmboviţa, unde municipalitatea a investit, în ultimii trei ani, peste un milion de euro. Se anunţă şi alte investiţii obligatorii în acest an, şi anume instalarea unor staţii de recirculare şi tratare a apei, aşa cu prevăd normele europene. În prezent, apa vine direct din reţeaua oraşului. "Va fi o vară călduroasă şi ştrandurile Dâmboviţa, Berceni şi Giuleşti sunt pregătite pentru afluxul mare de vizitatori" dă asigurări Virgil Cîrstea, directorul Administraţiei Lacuri, Parcuri, Agrement din Primăria Capitalei. "De trei zile, avem clienţi. Aproape 400-500 zilnic. Preţurile sunt accesibile, deoarece amplasamentul ştrandului este într-un cartier muncitoresc", a precizat Vasile Bîrcoci. Pentru adulţi, tariful de intrare este de 5 lei, iar pentru copii 3 lei. Vizitatorii stau cât vor în incinta ştrandului. Un şezlong poate fi închiriat cu 5 lei, iar mesele de ping-pong cu 5 lei/oră. Pentru terenurile de minifotbal se plăteşte 50 lei pe oră în timpul zilei şi 70 lei /oră în nocturnă, iar pentru cele de tenis 20 lei/oră ziua şi 30 lei/oră în timpul nopţii. ştrandul are trei bazine olimpice cu dimensiuni de 25mx50m şi 1,8 metri adâncime şi alte două pentru copii 25mx12m, şi adâncime de 0,8 metri. În general, programul de intrare este, de marţi până vineri, de la 9.00 la 19.00, iar în weekend, între 8.00 şi 20.00. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au recoltat deja apă din bazine. "Autorităţile sunt cu ochii pe noi, aşa că nu ne permitem să nu schimbăm apa la intervalele necesare", spune Vasile Bîrcoci. Medicii dermatologi avertizează asupra infecţiilor care se pot contacta în ştranduri neîngrijite: ciupercile şi conjunctivita.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite