FOTOGALERIE Cele patru statui s-au întors sâmbătă în Piaţa Universităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monumentele lui Gheorghe Lazăr, Spiru Haret, Heliade Rădulescu şi Mihai Viteazul, au fost mutate, sâmbătă, din Parcul Izvor, după ce lucrările la parcarea subterană sunt aproape finalizate.

Potrivit reprezentanţilor primăriei Capitalei, reamplasarea statuilor constituie una dintre ultimele etape ale construirii parcării subterane de la Universitate, care va fi finalizată în următoarele săptămâni. În prezent, structura parcării a fost terminată în întregime şi se lucrează la finisajele interioare, rampele de acces şi amenajarea de suprafaţă.


Parcarea de la Universitate este structurată pe trei niveluri şi va avea o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme şi 21 pentru motociclete.

Suprafaţa terenului pe care a fost construită parcarea este de 8.507 mp, iar suprafaţa desfăşurată, pe trei niveluri subterane, este de 14.025 mp.

image
image

CLICK pe imagini pentru a vedea fotogaleria!

’’Începănd de astăzi cele patru statui au revenit pe locul lor iniţial. De luni ne apucăm şi amenajăm piaţa şi în câteva săptămâni o să vă invit pe toţi să vedem parcarea funcţională. De asemenea, dupa ce reamenajam piaţa, începem să refacem şi trotuarele de vizavi, în baza unui plan integrat pentru reamenajarea acestei zone’’, a spus Sorin Oprescu, primarul Capitalei.

Oprescu a arătat că parcarea de la Universitate face parte dintr-o serie de lucrări care vizează crearea de noi locuri de parcare în zona centrală şi eliberarea spaţiilor pe care în acest moment sunt parcate autoturisme.

’’Tot aici în zonă urmează să demarăm lucrările la parcarea de pe Edgar Quinet, la cea de lângă Cişmigiu, în Piaţa Walter Mărăcineanu, dar şi la cele de lângă Sala Palatului’’, a mai declarat primarul Capitalei.

Potrivit lui Bogdan Hreapcă, şeful Direcţiei Investiţii, un loc de parcare va costa 0,38 de euro pe oră. În parcare vor exista şi locuri cu abonament, dar cele mai multe vor fi pentru cei care vor veni în zonă. Concesiunea este valabilă pe o perioadă de 34 de ani, după care va trece în administrarea municipalităţii.

Potrivit lui Oprescu, firma spaniolă Interparking Hispania SA, care a luat în concesiune parcarea din Piaţa Universităţii, a cumpărat şi parcarea subterană de lângă hotelul Intercontinental. Totodată, firma a câştigat licitaţia pentru realizarea parcării subterane de pe strada Edgar Quinet.

Lucrările la parcarea subterană din Piaţa Universităţii au început în iulie 2010 şi ar fi trebuit finalizate în 18 luni, fiind întârziate de descoperirea unor vestigii arheologice. Cele patru statui au fost mutate în septembrie 2010 în parcul Izvor.

Valoarea investiţiei este de 18 milione de euro.

Suprafaţa de deasupra parcării va fi amenajată pe baza unui proiect care a fost realizat de o echipă formată din trei tinere arhitecte din Italia, Franţa şi România, care a câştigat un concurs organizat de Primăria Capitalei şi Ordinul Arhitecţilor din România.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite