FOTOGALERIE Premierul Boc a vrut să meargă cu metroul dar nu a ştiut să utilizeze cartela

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Azi-dimineaţă, directorul Metrorex Gheorghe Udrişte a inaugurat cele două staţii de metrou în prezenţa premierului Emil Boc şi a ministrului Transporturilor Anca Boagiu.


La staţia Jiului premierul Emil Boc nu a ştiut să folosească cartel de metrou şi a fost ajutat de directorul Metrorex pentru a putea pătrunde pe peron. În aceste staţii biletele se cumpără direct de la aparat, cu cardul , cu monede sau bancnote, fără însă ca maşinăria să dea rest.

De asemenea, cele două staţii beneficiază de un sistem modern de validare a cartelei, sistem care însă încurcă puţin călătorii deoarece şi intrarae şi ieşirea se face prin porţi asemănătoare.

Construcţia staţiilor a început în anii ’80, dar lucrările au fost abandonate. Pentru amenajarea noilor staţii s-au investit aproximativ 375 de milioane de lei, în ultimii doi ani, de când au fost reluate lucrările

Vedeţi aici cum arată staţiile de metrou nou inaugurate

Şeful Guvernului a apreciat că finalizarea acestui proiect va ajuta la fluidizarea traficului în Capitală şi poate fi considerată drept o dovadă că Bucureştiul reprezintă pentru guvern "un obiectiv prioritar" de investiţii.

"Guvernul va continua lucrările la alte tronsoane, respectiv Drumul Taberei şi legătura cu aeroportul Otopeni, o parte dintre lucrări urmând să fie demarate chiar în acest an", a spus Boc.
Staţiile Jiului şi Parc Bazilescu au o lungime de 2,62 km cale dublă de metrou. După această investiţie, lungimea reţelei de metrou din Bucureşti a crescut la 68,6 kilometri cale dublă, cu 51 de staţii.

Alte fotografii cu noile staţii de metrou Jiului şi Parc Bazilescu

În prezent, magistrala 4 de metrou are patru staţii (Gara de Nord 2, Basarab 2, Griviţa şi 1 Mai).
Trenurile vor circula la un interval de 8 minute, iar în următorii cinci ani nu vor exista spaţii comerciale în incinta staţiilor, întrucât se află în perioada de garanţie.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite