"Am fost sprijinit de primarul general, dar nu privilegiat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

la Capitală şi dezvăluie că va candida pentru un nou mandat tot la sectorul 3. Vrea să facă toate şcolile ca în Occident, să le dea oamenilor case şi un parc de distracţii. - Sunteţi la

la Capitală şi dezvăluie că va candida pentru un nou mandat tot la sectorul 3. Vrea să facă toate şcolile ca în Occident, să le dea oamenilor case şi un parc de distracţii.
- Sunteţi la jumătatea mandatului de primar. Vă simţiţi mai aproape de început sau de sfârşit?
- La jumătate, sunt într-un parcurs normal faţă de ce am promis când am cerut votul oamenilor.
- Aţi realizat jumătate din ce aţi promis?
- Sunt undeva la 45%.
- Ce faceţi cu problema locuinţelor?
- Suntem pe ultimii metri în organizarea unei licitaţii, în 2-3 săptămâni… S-a întârziat mult din cauza situaţiei juridice a terenurilor. Sunt trei locaţii, pe Splaiul Unirii - Mihai Bravu, Aleea Cioplea şi Calea Dudeşti. Vom avea 350 de apartamente pentru tineri şi persoanele evacuate.
- Aveţi aproape 6.000 de cereri. Nu e cam puţin?
- E un început.
- Dacă unul dintre alegători v-ar întreba ce aţi făcut în ultimii 2 ani, ce i-aţi răspunde?
- Am muncit în jur de 12-14 ore pe zi la primărie. 170 de străzi asfaltate în 2005 şi 250 în 2006, apă curentă în 2005 pe 16 străzi şi pe alte 50 străzi în 2006. 18 străzi cu canalizare în 2005 şi 65 în 2006. Au apărut 158 de noi părculeţe, şi anul acesta se amenajează încă o sută. 80 de noi locuri de joacă. În 71 de unităţi şcolare, în care învaţă aproximativ 25.000 de elevi, avem pază şi siguranţă printr-un contract încheiat de o firmă privată.
- Aţi continuat proiectele fostului primar?
- Le-aş fi continuat dacă le-aş fi găsit.
- Fostul primar zice că aţi luat credite foarte scumpe...
- Am luat 500 miliarde de lei pentru infrastructură. Fosta administraţie angajase bugetul şi lăsase vistieria goală.
- Ce aţi făcut pentru centrul istoric?
- Intervenţiile acolo trebuie făcute de municipalitate. Am solicitat limitarea traficului în zonă. Avem 97 monumente istorice şi 120 clădiri ambientale. Sunt listate, şi la un cutremur de 6,2 pe Richter toate sunt un morman de moloz.
- Cum relaţionaţi cu primarul general Adriean Videanu?
- Bine, am fost sprijinit, dar nu privilegiat. Lucrăm pe bază de documente. Străzile secundare vor fi refăcute pe banii municipalităţii, chiar dacă aparţin sectoarelor.
- Este adevărat că vă pregătiţi să îi luaţi locul d-lui Videanu la Capitală?
- Cum să îi iau locul? Eu sunt ales la sectorul 3, am un mandat de dus. Mai candidez o dată la Primăria Sectorului 3.
- Pierdeţi parcurile…
- În IOR, 12 hectare sunt revendicate de proprietar. Primarul general a purtat discuţii pentru oferirea unei suprafeţe la schimb. La fel, la Prisaca Dornei, Codrii Neamţului, un parc cu arbori, unde proprietarii au acte.
- Aţi stat mai retras decât alţi primari de sector.
- Am constatat că oamenii s-au săturat de vorbărie. Cel mai bun lucru e să taci şi să faci.

"Mă abţin să-i dau o notă"
Fostul primar al sectorului 3, Eugen Pleşca, spune că Liviu Negoiţă a continuat proiectele pe care le făcuse el. "Dar preţurile la care se fac lucrările sunt foarte scumpe. Ar trebui să fie mai mici cu două treimi. A continuat o serie de străzi pentru care făcusem documentaţia tehnico-economică ca să se poată finanţa, apoi continuarea luării de credite, pe care noi le luaserăm la 30 miliarde, ei le-au luat la 800 miliarde, deşi la momentul respectiv ne-au criticat. Ar fi trebuit să se axeze mai mult pe dezvoltarea durabilă, nu pe părculeţe şi băncuţe, ci pe apă-canal - infrastructură", spune fostul edil. "Mă abţin să-i dau o notă", adaugă acesta.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite