UPDATE Un deţinut acuzat de viol s-a spânzurat cu un şiret în subsolul Curţii Supreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 43 de ani s-a spânzurat în locul de deţinere de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cazul a fost semnalat la serviciul unic de urgenţă 112, o ambulanţă deplasându-se la ICCJ. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a declanşat deja o anchetă.

Bărbatul era un deţinut de la Penitenciarul Bucureşti Rahova, el venind însoţit la ICCJ. Mai mult, potrivit regulamentului, poliţiştii de penitenciar nu au voie să-i scape din ochi pe arestaţi.

Ovidiu Adrian Jorăscu, din Braşov, a fost acuzat la sfârşitul anului trecut că a violat-o pe fetiţa unui vecin şi prieten de-al său, în timp ce părintele minorei era plecat la un centru de colectare de fier vechi. În primă instanţă, acesta a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru viol.

"Deţinutul s-a spânzurat cu şnurul de la pantalonii de trening pe care îi purta. Nu era îmbrăcat în haine de penitenciar. trebuia să-şi susţină cumva pantalonii, doar nu era să-i ţină cu mâna", a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Rahova, Adrian Blidaru. Acesta susţine că nu e obligatoriu ca şireturil de la pantofi şi şnurul de la pantaloni să fie luate de la deţinuţi. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a declanşat o anchetă în acest caz.

„Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a reieşit faptul că,  în timp ce se afla în vizită la un vecin şi prieten de-al său, inculpatul a profitat de momentul în care acesta s-a deplasat la un Centru de colectare a materialului feros din judeţul Braşov şi a întreţinut raporturi sexuale cu fiica acestuia, în vârstă de 9 ani. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirea răspunderii judiciare", se arata într-un comicat de presă remis, imediat după audierile de anul trecut, de Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite