Capitala în topul şomerelor: 11.000 de femei din Bucureşti nu muncesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 11.000 de reprezentante ale sexului frumos nu au un loc de muncă în Capitală, potrivit datelor Institutului Român de Statistică. Cu toate acestea, femeile o duc mult mai bine decât bărbaţii la găsirea unui loc de muncă, pe toată ţara. În Dolj s-au înregistrat mai mulţi şomeri decât în Bucureşti.

Bucureştencele nu au foarte mult noroc pe piaţa muncii, aproape 11.000 dintre acestea fiind şomere, potrivit ultimelor date făcute publice de Institutul Român de Statistică. Cu toate acestea, femeile o duc mult mai bine decât bărbaţii la găsirea unui loc de muncă, pe toată ţara. Dacă 51% din populaţia ţării este formată din femei, doar puţin peste 190.000 de femei beneficiază de şomaj, adică doar 42% din totalul şomerilor.

Aşa cum era de aşteptat, Bucureştiul găzduieşte cele mai multe şomere. Situaţia este tristă şi în Dolj, unde aproape 10.000 de femei primesc şomaj. De altfel, în Dolj s-au înregistrat cei mai mulţi şomeri, chiar mai mulţi decât în Bucureşti.

Ilfov este de departe un judeţ norocos, deoarece are cele mai puţine şomere din ţară, doar 1.600, urmat de Botoşani, cu 2400 de femei în şomaj.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite