Fără soluţii pentru traficul din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începutul şcolii sperie autorităţile bucureştene. Poliţia Rutieră va scoate mai mulţi agenţi în stradă, iar Primăria Generală a anunţat că va închide 15 şantiere de reabilitare a

Începutul şcolii sperie autorităţile bucureştene. Poliţia Rutieră va scoate mai mulţi agenţi în stradă, iar Primăria Generală a anunţat că va închide 15 şantiere de reabilitare a infrastructurii

Peste 1.700 de poliţişti de ordine publică au fost instruiţi pentru a putea constata abateri de la codul rutier.

"Vârful maxim de autoturisme se va înregistra pe 15 septembrie. Va fi o creştere a traficului de 30% faţă de sezonul estival", a anunţat Constantin Stroescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Bucureşti.

Potrivit directorului adjunct al Poliţiei Capitalei, subcomisarul Cătălin Adam, 50 de agenţi, angajaţi din sursă externă, se vor afla în intersecţii pentru fluidizarea traficului alături de alţi 17 poliţişti, proveniţi din sursă internă.

Cei peste 1.700 de poliţişti de la Ordine Publică nu vor dirija circulaţia, ci doar pot constata şi amenda şoferii care trec pe roşu sau blochează intersecţia. "Avem în acest moment 960 de posturi în cadrul structurii BPR, din care 200 sunt vacante. Mai trebuie personal pentru a face faţă problemelor din Capitală", a declarat Marian Motoc, comisarul-şef al BPR.

9544 - telefonul traficului aglomerat

Brigada de Poliţie Rutieră (BPR) împreună cu Poliţia Capitalei şi Primăria Municipiului Bucureşti au început de ieri campania "Câştigă timp! Nu bloca intersecţia!".

Campania are ca scop fluentizarea traficului rutier în Bucureşti prin disciplina în trafic şi se desfăşoară în perioada 8 septembrie - 31 decembrie. "Sperăm să convingem şoferii să nu mai blocheze centrul intersecţiei, să nu mai treacă pe culoarea roşu la semafor şi să nu mai depăşească coloanele de maşini", a precizat comisarul-şef.

De asemenea, BPR a deschis o nouă linie telefonică, unde şoferii pot semnala arterele aglomerate. Bucureştenii pot apela la 9544, botezat de către Poliţia Rutieră "telefonul traficului aglomerat".

Centrul Bucureştiului, blocat de lucrările la infrastructură

De ieri, bulevardul Schitu Măgureanu, una dintre arterele cele mai aglomerate din centrul Bucureştiului, a intrat în reparaţii capitale.

În prezent se circulă pe un singur sens, iar lucrătorii deja au decopertat o bandă de mers. Lucrarea de reabilitare a fost câştigată de societatea PA&CO. Termenul de finalizare este 31.12.2008.

"Şantierul a fost deschis ieri, am început lucrările pe partea dreaptă să reabilităm partea carosabilă şi apoi va intra Distrigaz pe partea stângă să înlocuiască ţevile. Se va restricţiona circulaţia pe tronsoane", a explicat Alina Roman, şefa Administraţiei Străzilor din cadrul Primăriei Capitalei.

Ea a adăugat că mai sunt în pregătire alte zece lucrări, dar nu toate vor fi demarate în acest an. În prezent, în zona adiacentă centrului Capitalei se mai lucrează pe Calea Victoriei, pe strada Eforie şi pe strada General H. M. Berthelot, pe ultimele două artere circulaţia fiind închisă. (Simona Soare)

Rute ocolitoare:

Strada Berzei - Vasile Pârvan
Ştirbei Vodă - Calea Victoriei
Bulevardul Regina Elisabeta - strada Ion Brezoianu - strada Poiana Narciselor
Bulevardul Mihail Kogălniceanu - Calea Plevnei - General Cristescu

Mai trebuie personal pentru a face faţă problemelor din Capitală
Marian Motoc, comisarul-şef din cadrul BPR

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite